Ibrahimovič sa oficiálne stal hráčom Manchestru United

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič oslavuje svoj gól v zápase francúzskej ligy proti Caen. Foto: SITA/AP

MANCHESTER 1. júla (WebNoviny.sk) – Koniec všetkým špekuláciám, švédsky futbalový útočník Zlatan Ibrahimovič je od piatka oficiálne hráčom Manchestru United. Kontroverzný rodák z Malmö v Manchestri ráno absolvoval lekársku prehliadiku a popoludní podpísal jednoročnú zmluvu, vďaka ktorej zarobí 200 000 eur za týždeň.

„Som absolútne nadšený, že sa pripojím k Manchestru United a teším sa, že si zahrám v Premier League. Je jasné, že sa nemôžem dočkať opätovnej spolupráce s Josém Mourinhom. Je to skvelý tréner a som pripravený na túto skvelú a fantastickú výzvu,“ uviedol „Ibra“ pre oficiálnu stránku United a pridal sa k nemu i Mourinho, ktorý Švéda viedol už v Interi Miláno: „Zlatana netreba predstavovať. Štatistiky hovoria samé za seba. Je jedným z najlepších útočníkov na svete a vždy na ihrisku zo seba vydá všetko. Získal tituly v najdôležitejších ligách na svete, teraz si však môže zahrať v tej najlepšej z nich. Bude tvrdo pracovať, aby tímu pomohol vyhrať rôzne trofeje. Som si istý, že jeho hra bude tešiť fanúšikov na Old Trafforde a bude odovzdávať svoje neoceniteľné skúsenosti mladším hráčom.“

Až do štvrtka, kým sa „Ibra“ nepochválil na sociálnej sieti twitter, nebolo známe jeho ďalšie klubové pôsobisko po letnom odchode z parížskeho Saint-Germain. Ibrahimovič sa stal súčasťou PSG v roku 2012, odvtedy sa stihol stať najlepším ligovým strelcom v dejinách klubu a bol pri zisku štyroch titulov za sebou, trikrát ho vyhlásili za najlepšieho hráča súťaže.

Bývalý kapitán švédskej reprezentácie sa presadil na európskej scéne ako hráč Ajaxu Amsterdam, pôsobil aj v Juventuse Turín, Interi Miláno, FC Barcelona a AC Miláno. Ligové tituly získal v štyroch rôznych súťažiach – v Holandsku (Ajax Amsterdam), Taliansku (Inter Miláno), Španielsku (FC Barcelona) a Francúzsku (Paríž St. Germain). Médiá ho počas ostatných týždňov spájali aj s možným pôsobením v severoamerickej MLS, Číne či Reale Madrid.

Rodák z Malmö sa v zúčastnil na prebiehajúcich majstrovstvách Európy vo Francúzsku; Švédi v konkurencii Talianov, Belgičanov a Írov nepostúpili zo základnej E-skupiny do vyraďovacej fázy, hviezdny Ibrahimovič ani raz neskóroval a po ME uzavrel reprezentačnú kapitolu. Svoju kariéru v najcennejšom drese zakončil so 116 zápasmi a 62 gólmi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Zlatan Ibrahimovič
Firmy a inštitúcie Manchester United