Messiho odsúdili na 21 mesiacov, hviezda sa väzeniu vyhne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Messi
Lionel Messi a jeho otec majú podľa rozsudku stráviť 21 mesiacov vo väzení pre daňové podvody. Foto: SITA/AP

BARCELONA 6. júla (WebNoviny.sk) – Argentínskeho futbalistu v službách španielskeho klubu FC Barcelona Lionela Messiho a jeho otca Jorgeho Horacia odsúdili v metropole Katalánska na 21 mesiacov podmienečne za daňové podvody. Súd ich uznal vinnými v troch bodoch, medzi rokmi 2007 až 2009 podľa verdiktu ukrátili štát na daniach o 4,1 milióna eur.

Juhoameričania sa väzeniu vyhli len vďaka tomu, že v španielskom trestnom poriadku je sadzba nižšia ako dva roky pri prvom porušení zákona automaticky podmienečná. Lionel Messi zaplatí podľa nariadenia súdu pokutu 2 milióny eur, Jorge Horacio o pol milióna eur menej. Obaja počas štvordňového procesu odmietli uznať vinu, proti rozsudku sa môžu odvolať.

Lionel Messi počas pojednávania vypovedal, že o ničom nevedel, sústredil sa len na futbal a v otázkach financií veril svojmu otcovi a právnikom. Daňoví inšpektori vypovedali, že našli dôkazy o tom, ako Jorge Horacio využíval firmy v Uruguaji, Švajčiarsku a Belize na fiktívny predaj práv, čím znižoval synove príjmy.

FC Barcelona napriek výsledku procesu zotrval na pôvodnom postoji a vyjadril obom delikventom podporu „v akejkoľvek snahe chrániť svoju česť a záujmy“.

Päťnásobný najlepší hráč planéty Messi minulý týždeň oznámil koniec v argentínskej reprezentácii. Rozhodnutie prišlo po finálovej prehre na Copa América s Čile.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Lionel Messi