Berlusconi predáva AC Miláno, taliansky klub získajú Číňania

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
AC Miláno
AC Miláno stráca sedem bodov na vedúcu Fiorentinu. Foto: SITA/AP

MILÁNO 6. júla (WebNoviny.sk) – Už len šesť dní zostáva do podpisu futbalového megakontraktu. Tentoraz nejde o žiadneho výnimočného hráča, ale výnimočný klub. Silvio Berlusconi sa chystá predať jednu zo svojich najobľúbenejších značiek, futbalové AC Miláno prejde pod čínsku správu.

Číňania ponúkli 400 miliónov eur na dva roky a 79-ročný veľkopodnikateľ či bývalý niekoľkonásobný taliansky premiér súhlasil. Pre talianske médiá potvrdil predaj klubu, ktorý pod jeho vedením získal 8 majstrovských titulov a 5 triumfov v Lige majstrov. Berlusconi prevzal tím zo San Sira v roku 1986 a s menšími prestávkami ho viedol až doteraz. Vlani na jeseň plánoval dohodu s thajským investorom Beem Taechaubolom. Zdá sa však, že prednosť napokon dostane dôveryhodné čínske konzorcium. Informoval o tom portál sport1.de.

Predáme klub Číňanom, ponúkli 400 miliónov na dva roky. Predložili jasné garancie,“ uviedol Berlusconi. Aj po tejto očakávanej zmene by mal Berlusconi zostať v klube jedným z akcionárov s poradným hlasom. Dres milánskeho AC si v súčasnosti oblieka aj slovenský reprezentant Juraj Kucka. V sezóne 2015/2016 skončili „červeno-čierni“ v tabuľke Serie A na 7. mieste.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Juraj KuckaSilvio Berlusconi
Firmy a inštitúcie AC Miláno