Slovan zdolal Tiranu, v EL však postúpil už pred odvetou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovan remizoval v Európskej lige s Krasnodarom
Zľava: Dávid Hudák a Boris Sekulič zo Slovana, Sergej Petrov z Krasnodaru, Nicolas Gorosito a Róbert Vittek zo Slovana a Jurij Gazinskij z Krasnodaru v odvetnom zápase 3. predkola Európskej ligy ŠK Slovan Bratislava - FK Krasnodar. Bratislava, 6. august 2015. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 7. júla (WebNoviny.sk) – Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili 3:1 nad hráčmi albánskeho tímu FK Partizani Tirana vo štvrtkovom prípravnom zápase na Pasienkoch.

O presné zásahy „belasých“ sa postarali Tamás Priskin, Adam Zreľák a Ruben Ligeon. Poludňajší duel v Bratislave bol náhradou za zrušené odvetné stretnutie 1. predkola Európskej ligy 2016/2017, obe mužstvá si mali o 19.00 h zmerať sily v Senici po minulotýždňovej bezgólovej remíze v Albánsku.

Hráči úradujúceho slovenského vicemajstra napokon postúpili do 2. predkola bez nutnosti odohrať odvetný zápas. Dôvodom je vyradenie albánskeho šampióna KF Skënderbeu Korce z rozbiehajúceho sa ročníka Ligy majstrov – ide o trest od Európskej futbalovej únie (UEFA) za ovplyvňovanie výsledkov. Riadiaci orgán európskeho futbalu v stredu podvečer informoval, že práve albánsky vicemajster FK Partizani nahradí KF Skënderbeu v 2. predkole LM, Slovan teda prenikol priamo do 2. predkola EL, v ktorom vyzve úspešného z dvojice úvodného predkola medzi islandským tímom UBK Breidablik a lotyšským FK Jelgava. V prvom dueli zvíťazila Jelgava na Islande 3:2, štvrtková odveta je na programe v Lotyšsku o 17.30 h SELČ. Prvý zápas odohrajú „belasí“ 14. júla v domácom prostredí, odvetu o týždeň neskôr 21. 7. na súperovej pôde.

ŠK Slovan Bratislava (SR) – FK Partizani Tirana (Alb.) 3:1 (1:0)

Góly Slovana: Priskin, Zreľák, Ligeon

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Adam Zreľák
Firmy a inštitúcie ŠK Slovan Bratislava