Čech je najlepším českým futbalistom, končí v reprezentácii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Petr Čech
Gólman Petr Čech si v nadstavenom čase duelu so Swansea privodil zranenie, pravdepodobne ide o stehenný sval. Foto: SITA/AP

PRAHA 8. júla (WebNoviny.sk) – Brankár Arsenalu Londýn Petr Čech sa stal najlepším futbalistom roka v Česku za sezónu 2015/2016. Plzenský rodák na tróne ankety Klubu športových novinárov ČR vystriedal útočníka Davida Lafatu a celkovo dosiahol už desiate prvenstvo. Na druhom mieste za ním je so šiestimi primátmi Pavel Nedvěd. Čech získal dokopy 1385 bodov, druhý Vladimír Darida 856, tretí Lafata 465.

Tridsaťštyriročný gólman zároveň na slávnostnom vyhlasovaní ukončil reprezentačnú kariéru. Čech dokopy absolvoval v národnom drese 124 zápasov a v tomto je českým rekordérom. Jeho posledným vystúpením bol 22. júna duel proti Turecku (0:2) na majstrovstvách Európy vo Francúzsku. Česi obsadili v základnej D-skupine posledné štvrté miesto a nepostúpili do vyraďovacích bojov.

Nechcem dôjsť do situácie, že by som v polovici kvalifikácie na MS 2018 prišiel s tým, že som unavený. Rád robím veci na sto percent so všetkým, čo k tomu patrí. Je to definitívne. Nastúpiť aspoň raz za národné mužstvo bol odmalička môj sen,“ povedal Petr Čech, reakciu priniesol server iDnes.cz.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pavel NedvědPetr Čech