Trnava v 2. predkole Európskej ligy remizovala v Arménsku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Trnava hibernians
Zľava: Diosdado Mangue hráč Hibernians, Martin Mikovič hráč Trnavy a Clayton Failla hráč Hibernians v súboji o loptu počas futbalového zápasu prvého kvalifikačného kola európskej ligy medzi FC Spartak Trnava - FC Hibernians. Trnava, 30. jún 2016. Foto: SITA/ Ivan Kopčáni

GJUMRI 14. júla (WebNoviny.sk) – Futbalisti Spartaka Trnava hrali nerozhodne 1:1 s domácim arménskym tímom FC Širak Gjumri vo štvrtkovom prvom stretnutí 2. predkola Európskej ligy (EL) UEFA 2016/2017.

Zverenci trénera Miroslava Karhana majú pred odvetou, ktorá sa uskutoční o týždeň neskôr – 21. júla o 20.15 h na Štadióne Antona Malatinského v trnavskej City Arene, lepšiu východiskovú pozíciu. Na postup do 3. predkola EL stačí „spartakovcom“ aj bezgólová remíza.

V druhom najväčšom meste Arménska začali prvú vzájomnú konfrontáciu lepšie domáci hráči, ktorí sa v 16. min ujali vedenia. Po rohovom kope Drissu Diarrassoubu predĺžil loptu Arťom Mikaeljan a dobre postavený David Hakobjan zblízka hlavou otvoril skóre. Ten istý hráč mohol na Gjumri City Stadium tesne pred odchodom do kabín potešiť trénera Vardana Bičachčjana a zvýšiť na 2:0, ale jeho pokus skončil len na žrdi bránky Adama Jakubecha.

Po zmene strán sa nepresadil hosťujúci Ivan Schranz, ale „andelom“ sa v náročných podmienkach vo vysokej nadmorskej výške napokon predsa len podarilo vyrovnať. V 87. min nádherne prenikol po ľavej strane kapitán Martin Mikovič, útočník Matúš Paukner prihral ďalšiemu striedajúcemu hráčovi Erikovi Jirkovi a 18-ročný talent v drese Spartaka stanovil výsledok – 1:1. Rozhodnutie mal v nadstavenom čase na hlave útočník arménskeho vicemajstra Konan Kouakou, ale tesne netrafil bránku.

Futbalisti Trnavy aj v nekompletnom zložení (pre zranenie chýbali Filip Deket, Matúš Čonka, Peter Čögley, dvojica Afričanov – Issiaka Babatounde Bello z Beninu a Robert Ndip Tambe z Kamerunu nedostala víza do Arménska, pozn.) dosiahli solídny výsledok a majú reálnu šancu na postup do ďalších bojov v európskom pohári číslo dva.

Žreb 3. predkola EL 2016/2017 vykonajú v piatok 15. júla o 13.00 h vo švajčiarskom Nyone už po odohratí prvých zápasov 2. predkola.

Európska liga 2016/2017 – 2. predkolo – prvý zápas – štvrtok – výsledok:
FC Širak Gjumri (Arm.) – FC Spartak Trnava (SR) 1:1 (1:0)

Góly: 16. Hakobjan – 87. Jirka, ŽK: 55. Mikaeljan, 71. Hakobjan – 39. Privat Yao, 82. A. Sloboda, rozhodoval: Kučin (Kaz.), 3000 divákov

Zostava Trnavy: A. Jakubech – A. Kadlec, Godál, Greššák, Horník – A. Sloboda, Edson Correia de Araujo – Schranz (76. Paukner), Halilovič (90. M. Oravec), Mikovič – Privat Yao (58. Jirka)

Hlasy (zdroj: web spartak.sk):

Miroslav Karhan (tréner FC Spartak Trnava): „Splnili sme cieľ, s ktorým sme sem prišli. Chceli sme v Arménsku uhrať čo najlepší výsledok do odvety, a to sa nám podarilo. Vyrovnávajúcim gólom sme si utvorili veľmi dobrú východiskovú pozíciu. Začali sme slušne, v prvých piatich minútach sme na tom boli dobre, následne sme urobili niekoľko chýb, domáci sa nimi dostali na nohy. Najviac ma trápi, že sme dostali gól po štandardnej situácii, kde mužstvo malo jasne rozdelené úlohy. Každý hráč mal svoju pozíciu a napriek tomu sme z toho inkasovali. Na druhej strane patrí mužstvu kompliment. Hralo sa v neľahkých podmienkach, nadmorská výška určite zohrala svoje, ale zvládli sme to.“

Erik Jirka (útočník Spartaka Trnava, strelec vyrovnávajúceho gólu): „Teší ma, že sme neprehrali, ale remizovali. Doma to bude lepší zápas ako v Arménsku. Rozhodca dnes mierne nadržiaval domácim. Verím, že to o týždeň zvládneme a budeme sa radovať z postupu.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie FC Spartak Trnava