Antonio Conte chce v FC Chelsea zapáliť plameň víťazstva

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Antonio Conte
Antonio Conte Foto: SITA/AP

LONDÝN 14. júla (WebNoviny.sk) – Nový tréner anglického futbalového klubu FC Chelsea Antonio Conte má v novom pôsobisku veľké plány. Podľa jeho slov chce pozdvihnúť úroveň tímu a zabojovať o titul v Premier League.

„Som šťastný, že som tu. Viem, že súťaž bude veľmi vyrovnaná a primát môže získať iba jedno mužstvo. Rozhodne však budeme bojovať až do konca. Minimálne si musíme zabezpečiť účasť v Lige majstrov. FC Chelsea do nej určite patrí,“ povedal 46-ročný kormidelník.

Zároveň oznámil, že aj naďalej ráta so skúseným obrancom Johnom Terrym. Jeho budúcnosť v tíme toitž bola predmetom špekulácii. Až v máji podpísal kapitán „The Blues“ novú zmluvu na jeden rok. „John je veľmi dôležitý hráč pre mňa i fanúšikov. Prebrali sme to spolu. Som rád, že predĺžil kontrakt, čo je dôležité, teší to aj jeho,“ citoval niekdajšieho skvelého stredopoliara Conteho britský The Guardian.

Na bývalého lodivoda talianskej reprezentácie či Juventusu Turín čaká kus práce. Londýnčania skončili v ostatnom ročníku až na 10. mieste a v sezóne 2016/2017 budú chýbať v európskych pohárových súťažiach. „Trochu nás podceňujú, ale verím, že stačí malá iskra, ktorá v nás zapáli víťazný plameň,“ uzavrel rodák z Lecce Conte.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Antonio conte
Firmy a inštitúcie FC Chelsea