Radolský varuje Legiu, Trenčín bude v boji o LM ťažký súper

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
AS Trenčín
Futbalisti AS Trenčín zvíťazil na ihrisku druholigového MFK Dolný Kubín jednoznačne 4:1. Foto: SITA/AP

VARŠAVA 19. júla (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový majster AS Trenčín sa v prípade postupu stretne v 3. predkole Ligy majstrov 2016/2017 s úspešným z dvojice 2. predkola Zrinjski Mostar (Bos. a Herceg.) – Legia Varšava (Poľ.).

Bližšie k nemu má po úvodnom stretnutí zástupca Ekstraklasy, ktorý v Bosne a Hercegovine uhral remízu 1:1. Poliaci veria, že sa po dlhých rokoch stanú prvým poľským mužstvom, ktorý zvládne všetky predkolá LM a predstaví sa medzi európskou smotánkou. Poľsko totiž nemalo od jesene 1996 mužstvo v skupinovej fáze LM. Posledným, komu sa to podarilo, bol Widzew Lodž.

Mužstvo z Trenčína sa opiera o mladých hráčov. Všetci z nich sa snažia hrať futbal a nepokúšajú sa hrať na náhodu. Na prejav slovenského tímu sa veľmi dobre pozerá, hráči sú dobre fyzicky pripravení. Najvýraznejšími postavami sú krajní obrancovia a stredopoliar Matúš Bero. Trenčín nedávno stratil najlepšieho strelca Gina van Kessela, ktorý zamieril do Slavie Praha. Bude to nepríjemný súper, ale na druhej strane je to protivník, cez ktorého musíme prejsť,“ cituje Przeglad Sportowy slová skauta Legie Tomasza Kielbowicza.

Slovenský tréner Dušan Radolský však Poliakov varuje pred prílišným optimizmom. „Trenčín bude pre Legiu náročným súperom. Je to skvele poskladané mužstvo, takticky disciplinované, hráči radi útočia. Keď stratia loptu, rýchlo ju vedia získať naspäť. Sú silní ako tím,“ vyhlásil 65-ročný rodák z Trnavy, ktorý v Poľsku pôsobil v Grocline Grodzisk, Ruchu Chorzów, Polonii Varšava a Termalici Nieciecza.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dušan RadolskýMatúš Bero
Firmy a inštitúcie AS TrenčínLegia Varšava