Dudov prestup je skoro spečatený, profitovať budú aj Košice

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ondrej Duda
Prestup 20-ročného Ondreja Dudu (22) je horúcou témou médií už niekoľko mesiacov. Foto: SITA/Ján Slovák

VARŠAVA 19. júla (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda sa čoskoro stane hráčom Herthy Berlín. Podľa poľských a nemeckých médií je celý transfer v cieľovej rovinke, podľa informácií Sebastiana Staszewského z poľského Polsat Sportu 21-ročný ofenzívny stredopoliar v stredu v nemeckej metropole podstúpi lekárske testy, podpíše kontrakt a klub ho oficiálne predstaví ako novú posilu.

Duda už minulý týždeň navštívil Berlín v spoločnosti svojho otca, kde sa stretol s maďarským trénerom Herthy Pálom Dárdaiom aj športovým riaditeľom Michaelom Preetzom. „Legia dala synovi veľmi veľa, ale myslím si, že Ondrej potrebuje novú výzvu. Ak chce napredovať, musí zamieriť do lepšej ligy ako je poľská,“ vyhlásil pre portál sportowefakty.wp.pl hráčov otec Ondrej Duda starší.

Bývalý hráč MFK Košice by mal od nemeckej „starej dámy“ dostať kontrakt na päť rokov, Legia zaňho dostane odstupné vo výške 4 – 4,5 milióna eur. Ako pripomenul Przeglad Sportowy, z transferu bude profitovať aj slovenský druholigový klub FC VSS Košice – nástupca niekdajšieho MFK, ktorý zinkasuje 10 % z prestupovej sumy. Pre pripomenutie, Duda začiatkom roka 2014 prestúpil z Košíc do Varšavy za 330-tisíc eur.

Sninský rodák v utorok nenastúpi na odvetný zápas 2. predkola Ligy majstrov v drese Legie Varšava proti tímu Zrinjski Mostar z Bosny a Hercegoviny (prvý duel 1:1), pred zápasom sa však príde rozlúčiť s fanúšikmi Legie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ondrej Duda