Ševela: Nebudeme hrať defenzívne. Chceme vyhrať a postúpiť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Martin Ševela
Tréner FK AS Trenčín Martin Ševela. Foto: Archívne, SITA/Milo Fabian

ŽILINA 19. júla (WebNoviny.sk) – Futbalisti úradujúceho slovenského majstra AS Trenčín stoja pred jasným cieľom – uhrať v stredajšej domácej odvete 2. predkola Ligy majstrov 2016/2017 proti slovinskému NK Olimpija Ľubľana výsledok, ktorý im zaručí postup do 3. predkola.

V minulotýždňovom prvom dueli v Slovinsku zvíťazili zverenci trénera Martina Ševelu 4:3, po polhodine hry priebežne viedli 4:0. Úvodný výkop stredajšej odvety v Žiline, prechodnom domove Trenčanov počas ich putovania pohárovou Európou, naplánovali na 20.15 h.

„Budem rád, ak vstúpime do zápasu ako v Ľubľane. Boli sme maximálne efektívni, zdvihlo nám to sebavedomie, naša hra mala veľké parametre. Nebudeme hrať defenzívne. Naším cieľom bude zajtra zvíťaziť, čo nám zaručí postup do ďalšieho predkola,“ povedal počas utorkovej tlačovej konferencie v Žiline kormidelník AS Trenčín Martin Ševela a doplnil: „Do Ľubľany sme šli s pokorou a podarilo sa nám zvíťaziť, splnili sme cieľ. Východisková pozícia je pre nás dobrá, ale musíme byť ostražití. Súper sa nezlomil, svedčí to o jeho sile a charaktere. Je to pre nás varovný prst. Našou úlohou je zodpovedne sa pripraviť a urobiť maximum pre postup.“

Kouč mužstva spod hradu Matúša Čáka verí, že bude mať k dispozícii kompletný káder. V prvom polčase zápasu v Ľubľane musel odstúpiť Angličan James Lawrence. „Jamie dnes trénoval, ale mal úľavy. Uvidíme, je to ešte otázne. Ak bude členok proti, nebudeme ho môcť použiť. Lukáš Skovajsa je po problémoch s kolenom už pripravený hrať,“ doplnil Ševela.

Ľubľana musí v Žiline minimálne dvakrát skórovať, inak je bez šance na prienik do 3. predkola. „Sme pripravení na viacero alternatív. Súper potrebuje streliť góly, bude asi hrať ofenzívnejšie. Tým pádom sa nám môžu otvoriť priestory smerom dopredu – a to môže byť naša výhoda,“ skonštatoval lodivod Trenčanov.

Trenčín sa v prípade postupu stretne v 3. predkole LM s úspešným z dvojice 2. predkola Zrinjski Mostar (Bos. a Herceg.) – Legia Varšava (Poľ.). V prvom zápase sa v Bosne a Hercegovine zrodila remíza 1:1. „V prvom rade je dôležitý zajtrajšok; keď zvládneme ten krok, potom sa môžeme rozprávať o ďalšom súperovi,“ uzavrel Martin Ševela, ktorého doplnil PR manažér AS Trenčín Martin Galajda: „Obe hlavné tribúny žilinského štadióna by mali byť vypredané. Veríme, že príde päťtisíc alebo šesťtisíc divákov.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin Ševela
Firmy a inštitúcie AS Trenčín