Trenčín po dráme postúpil do 3. predkola Ligy majstrov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Trenčín prežil drámu, do 3. predkola EL ide i napriek prehre
Zľava: Dejan Kelhar z NK Olimpija Ľubľana a Rangelo Janga z AS Trenčín počas odvety futbalového zápasu 2. predkola Ligy majstrov 2016/2017 medzi AS Trenčín (Slovensko) - Olimpija Ľubľana (Slovinsko). Žilina, 20. júl 2016. Foto: SITA/Tomáš Somr

ŽILINA 20. júla (WebNoviny.sk) – Futbalisti AS Trenčín postúpili do 3. predkola Ligy majstrov 2016/2017. Trenčania síce prehrali 2:3 so slovinským majstrom NK Olimpija Ľubľana v stredajšej domácej odvete 2. predkola, no víťazstvo 4:3 z úvodného merania síl na pôde súperov ich posunulo ďalej zásluhou vyššieho počtu strelených gólov na ihrisku protivníka. Trenčín si v 3. predkole zmeria sily s Legiou Varšava.

Hráči úradujúceho slovenského šampióna na ihrisku v Žiline najskôr výrazne dominovali, prevahu potvrdili v úvodnej dvadsaťminútovke gólmi Rangela Jangu a Matúša Bera. Hostia ešte do konca prvého polčasu vyrovnali presnými zásahmi Dejana Kelhara a Blessinga Elekeho. Desať minút pred koncom vlial Olimpiji nádej gól Denisa Klinara, postupový gól však už hostia nepridali.

Prvé zápasy 3. predkola odohrajú v termíne 26. a 27. júla, odvety sa uskutočnia 2. a 3. augusta. Trenčín odohrá prvý duel v Žiline a odvetu vo Varšave. Na postupujúcich z 3. predkola ešte čaká pred bránami skupinovej fázy Ligy majstrov dvojzápas play-off (16. a 17. augusta, resp. 23. a 24. augusta). Neúspešní z 3. predkola LM sa presunú do play-off Európskej ligy, posledného kola pred skupinovou fázou tejto súťaže.

Liga majstrov 2016/2017 – 2. predkolo (odveta)

– hralo sa v Žiline

AS Trenčín (SR) – NK Olimpija Ľubľana (Slovin.) 2:3 (2:2)

– prvý zápas 4:3, do 3. predkola postúpil AS Trenčín

Góly: 13. Janga, 20. Bero – 41. Kelhar, 45. Eleke, 79. Klinar, ŽK: 67. Skovajsa – 51. Bajrič, 55. Kirm, 75. Klinar, rozhodoval: Capela (Portug.)

Zostavy:

Trenčín: Šemrinec – M. Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu Kingsley – Holúbek – Rabiu (90. Rafael Vieira), Bero – Kalu, Janga (85. Udeh), Aliko Bala (74. Diks)

Ľubľana: Šeliga – Kelhar, Zarifovič, Bajrič – D. Matič – Klinar, Zajc, Ricardo Alves (65. Wobay), Kirm (81. Krefl) – Eleke, Velikonja

Trenčania vstúpili do duelu rovnako ako do zápasu v Ľubľane – aktívne a ofenzívne. V úvodnej dvadsaťminútovke hostí k ničomu nepustili a sami udreli dvakrát – najskôr Janga v 13. a následne Bero v 20. min rozjasali žilinské tribúny. Ševelovi zverenci si vypracovali aj ďalšie sľubné príležitosti, ale nezužitkovali ich.

Záver úvodného dejstva pripomenul minulotýždňové meranie síl. Aktivitu a s ňou aj loptu postupne prevzali hráči Olimpije, ktorí v tej chvíli museli na postup skórovať štyrikrát a ani raz neinkasovať. V závere polčasu už mali za sebou polovicu misie – najskôr sa Kelhar presadil hlavou po rohovom kope a keď vzápätí skóroval aj Eleke, z výkonu Trenčanov sa začala vytrácať dovtedajšia pohoda a ľahkosť.

Druhý polčas už veľa futbalovej krásy a pohľadných akcií nepriniesol, Trenčania pozorne bránili a hostia sa najskôr svojimi zbraňami nedokázali dostať do šancí na zdramatizovanie duelu. Až v 79. min z ničoho nič udrel Klinar. Olimpija však už nedokázala pridať postupový presný zásah.

Hlasy:

– zdroj: TV Dajto

Martin Ševela (tréner Trenčína): „Bol to dnes nervák, mal som pocit, ako keby boli Vianoce, súperovi sme darovali tri góly. Opäť sa nám stalo, že sme na chvíľu stratili koncentráciu. Takéto situácie nás môžu stáť úspech. Mužstvo však v druhom polčase ukázalo charakter, chceli sme samozrejme vyhrať, málokedy sa tešíme po prehre, ale tým, že sme u súpera strelili štyri góly, sme postúpili ďalej. K futbalu patria aj prehry, nemáme ich radi, ale tešíme sa z postupu.“

Matúš Bero (ofenzívny stredopoliar Trenčína): „Najdôležitejšie je, že sme postúpili, je jedno, ako sme hrali. Čakajú nás minimálne ďalšie štyri zápasy v pohárovej Európe. Máme najvyššie ciele, budeme chcieť postúpiť aj v ďalších kolách.“

Vizitka poľského klubu Legia Varšava, súpera AS Trenčín v 3. predkole Ligy majstrov:

Rok založenia: 1916

Prezývka: Wojskowi, Legionišci

Šéf klubu: Boguslaw Lešnodorski

Tréner: Besnik Hasi (Alb.)

Najväčšie domáce úspechy: víťaz Ekstraklasy (11x), Poľského pohára (18x)

Bývalí známi hráči: Artur Boruc, Lukasz Fabianski, Pawel Janas, Maciej Rybus, Ján Mucha, Dušan Kuciak, Ondrej Duda

Súčasný káder – brankári: Arkadiusz Malarz, Radoslaw Cierzniak, Radoslaw Majecki,

obrancovia: Michal Pazdan, Rafal Makowski, Adam Hloušek (ČR), Igor Lewczuk, Tomasz Brzyski, Bartosz Bereszyňski, Jakub Rzezniczak, Lukasz Brož,

stredopoliari: Tomasz Jodlowiec, Guilherme Costa Marques (Braz.), Michal Kopczyňski, Michal Kucharczyk, Kasper Hämäläinen (Fín.), Stojan Vranješ (Bos. a Herceg.), Thibault Moulin (Fr.), Mihail Aleksandrov (Bul.), útočníci: Nemanja Nikolič (Maď.), Sadam Sulley (Ghana), Jaroslaw Niezgoda, Adam Ryczkowski, Aleksandar Prijovič (Švaj.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dušan KuciakJán MuchaOndrej Duda
Firmy a inštitúcie AS Trenčín