Mario Götze dal zbohom Bayernu, sťahuje sa späť do Borussie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mario Götze
Mario Götze si bude opäť obliekať dres Borussie Dortmund. Foto: SITA/AP

DORTMUND 21. júla (WebNoviny.sk) – Nemecký futbalový reprezentant a strelec víťazného gólu vo finále MS 2014 Mario Götze, ktorý naposledy pôsobil v Bayerne Mníchov, sa po troch rokoch vráti do Borussie Dortmund. Informáciu potvrdili oficiálne weby Borussie aj Bayernu.

Médiá špekulujú o odstupnom vo výške 26 miliónov eur

Ofenzívny stredopoliar si v I. bundeslige obliekal dres Dortmundu v rokoch 2009 – 2013. Bavori ho do svojho kádra získali v apríli 2013 za 37 miliónov eur. Dvadsaťštyriročný záložník podpíše po lekárskej prehliadke zmluvu do 30. júna 2020. Nemecké médiá špekulujú o odstupnom vo výške 26 miliónov eur.

„Osobne som veľmi rád, že Mario sa rozhodol pre Borussiu. Od jeho odchodu som dúfal, že sa jedného dňa ku nám vráti,“ vyhlásil výkonný riaditeľ dortmundského klubu Hans-Joachim Watzke a dodal: „Moje poďakovanie patrí prezidentovi Bayernu Karlovi-Heinzovi Rummeniggemu. Počas tohto prestupového obdobia sme už rokovali o troch hráčoch a všetky naše rozhovory poznačila vysoká miera profesionality a vzájomná dôvera.“

Bayern ďakuje Mariovi za tri roky v jeho drese

Rodák z Memmingenu Götze má na svojom konte päť titulov majstra Nemecka, tri získal počas pôsobenia v Bayerne. V drese nemeckej reprezentácie nastúpil na 56 zápasov, strelil v nich 17 gólov.

„Teraz sa inak pozerám na svoje rozhodnutie spred troch rokov. Rozumiem, že niektorí fanúšikovia pre to nemali pochopenie. Po návrate domov sa pokúsim presvedčiť všetkých svojimi výkonmi. Mojím cieľom je hrať najlepší futbal, aký dokážem ponúknuť. Pre nás všetkých, pre klub a fanúšikov BVB,“ uviedol Götze.

Šéf mníchovského Bayernu Rummenigge na margo transferu doplnil: „Myslím si, že je to dobré riešenie pre všetky strany. FC Bayern ďakuje Mariovi za tri roky v jeho drese a želá mu do budúcnosti to najlepšie.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Mario Götze
Firmy a inštitúcie Borussia DortmundFC Bayern Mníchov