AS Trenčín dominoval, z víťazstva sa však teší Legia Varšava

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
AS Trenčín - Legia Varšava
Michal Pazdan z Legie Varšava a Matúš Bero (vpravo) z AS Trenčín počas 1. zápasu 3. predkola Ligy majstrov 2016/2017. Žilina, 27. júl 2016. Foto: SITA/Milo Fabian

ŽILINA 27. júla (WebNoviny.sk) – Futbalisti AS Trenčín prehrali 0:1 (0:0) s poľským majstrom Legia Varšava v stredajšom domácom prvom zápase 3. predkola Ligy majstrov 2016/2017.

Hráči úradujúceho slovenského šampióna boli na ihrisku v Žiline počas väčšiny súboja aktívnejší a dominovali, nepremenili však ani jednu zo svojich príležitostí; tie najväčšie spálil po zmene strán stredopoliar Matúš Bero. V 69. min strelil jediný gól duelu maďarský útočník Nemanja Nikolič po ojedinelom protiútoku varšavského mužstva.

Odveta vo Varšave je na programe v stredu 3. augusta (20.45 h). Na postupujúcich z 3. predkola ešte čaká pred bránami skupinovej fázy Ligy majstrov dvojzápas play-off (16. a 17. augusta, resp. 23. a 24. augusta). Neúspešní z 3. predkola LM sa presunú do play-off o účasť v skupinovej fáze tohtosezónnej Európskej ligy.

Liga majstrov 2016/2017 – 3. predkolo – prvý zápas – streda – výsledok:
AS Trenčín (SR) – Legia Varšava (Poľ.) 0:1 (0:0)

– hralo sa v Žiline

Gól: 69. N. Nikolič, ŽK: 33. Bero, 75. Kalu – 24. Kopczyňski, rozhodoval: Kulbakov (Biel.), 5866 divákov

Zostavy:

Trenčín: A. Chovan – M. Šulek, Udeh, Kleščík, Holúbek – Lawrence – Rabiu, Bero – Kalu, Janga (85. Prekop), Aliko Bala (79. Diks)

Varšava: Malarz – Bereszyňski, Lewczuk, Pazdan, Brzyski – Jodlowiec (85. Hämäläinen), Kopczyňski – Kucharczyk, Moulin, Aleksandrov (89. Brož) – N. Nikolič (76. Prijovič)

I. polčas

Trenčania vstúpili do zápasu s úmyslom zatlačiť svojich protivníkov na ich polovicu a v úvodnej fáze stretnutia sa im to darilo. Už v 4. min Lawrence strelou spoza šestnástky vyprášil rukavice gólmana Legie. O štyri minúty vyprodukovala obrana AS chybu, po ktorej sa sám na hranici šestnástky ocitol Nikolič, netrafil však medzi tri žrde.

V 13. min brankár Malarz len s námahou vyrazil Šulekov tečovaný pokus. V 27. min opäť Nikolič postupoval na gólmana Chovana, ten si s jeho strelou poradil. Po polhodine hry napriahol z diaľky aktívny Holúbek, Malarz vytesnil loptu nad brvno. Trenčín v úvodnom dejstve výrazne dominoval v držaní lopty, no do šatní sa šlo za bezgólového stavu.

II. polčas

Dovtedy najväčšie príležitosti na otvorenie skóre si Trenčania vypracovali pár minút po zmene strán. Najskôr Bero v 52. min vo výbornej pozícii v šestnástke nevystrelil dostatočne razantne, o štyri minúty neskôr jeho prudký projektil Malarz reflexívne vyrazil a Berova následná dorážka ľavačkou sa medzi žrde nezmestila. Po hodine hry si hľadisko pýtalo pokutový kop po Kaluovom páde v pokutovom území, rozhodca Kulbakov nereagoval.

Čo sa nepodarilo hráčom AS, dokázali z ničoho nič hostia. V 69. min predviedli jednu z mála krídelných akcií a maďarský bombardér Nikolič otvoril skóre – 1:0 pre Legiu. Futbalisti Trenčína sa usilovali o vyrovnanie skóre a Legii sa otváral priestor na protiútoky, po jednom z nich uchmatol Chovan gól spred Prijovičovej kopačky. V 87. min Kaluovu strelu vytesnil nad brvno brankár Malarz. Keďže ani kapitán Legie Pazdan o dve minúty neskôr hlavičkou neprekonal Chovana, Legia zvíťazila v Žiline o jeden gól.

Hlasy (zdroj: TV Dajto):

Martin Ševela (tréner AS Trenčín): „Dovolím si povedať, že sme boli lepší v dnešnom zápase. Možno keby Matúš Bero premenil svoju veľkú šancu, mohlo sa to vyvíjať inak. Hráči odviedli maximum, nemám im čo vyčítať. Aj diváci ich vytlieskali. Súper bol skúsenejší a efektívnejší. V odvete máme šancu, aj keď sme inkasovali. Vonku hráme ešte lepšie ako doma. Budeme hrať našu útočnú hru. Pokúsime sa urobiť všetko pre postup.“

Matúš Bero (stredopoliar AS Trenčín): „Mal som veľkú šancu, možno som mal zvoliť iné zakončenie, ale nechcem sa v tom vŕtať. Som na odchode z klubu, ale kým som tu, urobím všetko, aby som chalanom pomohol. Navždy budem Trenčanom. V odvete máme určite šancu a dám do toho všetko, aby som pomohol k postupu. Legia je desaťkrát väčší klub ako my, no musíme sa sústrediť predovšetkým na seba.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Matúš Bero
Firmy a inštitúcie AS TrenčínLegia Varšava