Spartak zaskočil vo Viedni Austriu, jediný gól strelil Tambe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
FC Spartak Trnava/Robert Tambe
Robert Tambe zo Spartaka Trnava sa ako jediný strelecky presadil v zápase 3. predkola Európskej ligy na trávniku Austrie Viedeň Foto: archívne, SITA/Ivan Kopčáni

VIEDEŇ 28. júla (WebNoviny.sk) – Futbalisti FC Spartak Trnava zvíťazili 1:0 na pôde rakúskeho FK Austria Viedeň vo štvrtkovom prvom zápase 3. predkola Európskej ligy 2016/2017. Pred budúcotýždňovou odvetou v trnavskej City Arene (4. augusta o 18.30 h) sú Trnavčania vo výhodnejšej pozícii v súvislosti so snahou o postup do play-off EL.

Na Štadióne Ernsta Happela mal prevahu najskôr domáci tím, Trnavčania však čoskoro vyrovnali hru a šance na otvorenie skóre mali obe mužstvá. V súboji s brankármi však v úvodnej štyridsaťpäťminútovke neuspeli „spartakovci“ Ivan Schranz a Robert Ndip Tambe a na druhej strane ani Olarenwaju Kayode s Petarom Filipovičom; skvelými zákrokmi sa blysol gólman „andelov“ Adam Jakubech.

Približne pätnásť sekúnd po začiatku druhého polčasu Trnavčania udreli po rýchlej akcii – Schranz z pravej strany poslal center do šestnástky, kde sa presadil nepokrytý Tambe – 1:0. Zaskočení hráči Austrie sa usilovali o vyrovnanie, ale hostia pozorne bránili a nepúšťali ich do príležitostí. Jednou solídnou pohrdol Kayode päť minút pred koncom, opäť ho vychytal Jakubech. Zverenci Miroslava Karhana vytrvali až do konca a domov pocestujú s cenným triumfom.

Na postupujúcich z 3. predkola ešte čaká pred bránami skupinovej fázy Európskej ligy dvojzápas play-off (18. augusta, resp. 25. augusta). Neúspešní z 3. predkola EL sa s tohtosezónnou pohárovou Európou rozlúčia.

Európska liga 2016/2017 – 3. predkolo – prvý zápas – štvrtok – výsledok:
FK Austria Viedeň (Rak.) – FC Spartak Trnava (SR) 0:1 (0:0)

Gól: 46. Tambe, ŽK: 90.+ Martschinko – 20. A. Sloboda, 50. Godál, 54. Halilovič, 68. Tambe, 72. A. Kadlec, 90.+ Schranz, 90.+ Jirka, rozhodoval: Tudor (Rum.), 6835 divákov

Zostavy:

Viedeň: Almer – Stryger Larsen, Rotpuller, Filipovič, Martschinko – Holzhauser, Serbest – Felipe Pires (72. Tajouri-Shradi), Kehat (61. A. Grünwald), Venuto – Kayode (85. Friesenbichler)

Trnava: A. Jakubech – A. Kadlec, Greššák, Godál, Horník – Bello, A. Sloboda – Schranz, Halilovič (61. Jirka), Mikovič (88. Privat Yao) – Tambe (72. M. Paukner)

Hlasy (zdroj: oficiálny web FC Spartak Trnava):

Thorsten Fink (tréner Austrie): „S výsledkom určite nie sme spokojní. V prvom polčase sme súperovi dovolili vypracovať si tri obrovské šance. V druhom sa dostal do dvoch, z jednej skóroval. Je to pre nás nešťastný výsledok. Hlavne pre to, koľko šancí sme si vypracovali. Keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať. Na druhej strane, v Európskej lige sa hrá na dva zápasy, čaká nás odveta, stále máme šancu postúpiť. Musíme si zanalyzovať chyby, ktoré sme dnes urobili, aby sme súperovi nedovolili útočiť po brejkoch. Pozitívne je, že sme hrali vysoko, s dobrým držaním lopty, len musíme premieňať šance.“

Miroslav Karhan (tréner Trnavy): „Tešíme sa z výsledku. Bolo jasné, že zo seba budeme musieť vydať všetko. Austria mala svoje šance, ktoré nevyužila, takže dvojzápas je stále otvorený. Aktuálne máme za sebou polčas. Verím, že v odvete nás príde taktiež podporiť početná skupina fanúšikov ako tu vo Viedni. Snáď sa im odvďačíme lepšou hrou a výsledkom, ktorý nám zaručí postup do play-off. Je ťažké vyzdvihnúť jedného hráča, bolo by to neférové voči ostatným. Kompliment si zaslúži celé mužstvo.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Adam Jakubech
Firmy a inštitúcie FC Spartak Trnava