Plzeň prešla aj zásluhou Slovákov do play-off Ligy majstrov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viktoria Plzeň
Futbalisti Viktorie Plzeň porazili v šlágri kola Spartu 1:0. Foto: SITA/AP

BAKU 2. augusta (WebNoviny.sk) – Český futbalový majster z ostatných dvoch sezón FC Viktoria Plzeň aj zásluhou štvorice Slovákov na trávniku plus trénera Romana Pivarníka postúpil do play-off Ligy majstrov 2016/2017.

Brankár Matúš Kozáčik, stredopoliar Patrik Hrošovský a útočníci Michal Ďuriš (ŽK v 69. min), resp. tohto krajana v 79. min striedajúci Marek Bakoš (ŽK v nadstavenom čase), remizovali v utorňajšej odvete 3. predkola LM v Baku na pôde azerbajdžanského FK Karabach 1:1.

V kombinácii s bezgólovou prvou časťou konfrontácie im to stačí na prienik už na prah skupinovej fázy najprestížnejšej európskej klubovej pohárovej súťaže. Na gól macedónskeho stredopoliara Muarema Muarema z 28. min odpovedal v 85. min striedajúci zakončovateľ Michael Krmenčík. Plzeň už má istotu skupinovej fázy Európskej ligy.

FK Karabach (Azer.) – FC Viktoria Plzeň (ČR) 1:1 (1:0)

– prvý zápas 0:0, do play-off postúpila Plzeň

Góly: 28. Muarem – 85. Krmenčík, rozhodoval: Göcek (Tur.)

Matúš Kozáčik odchytal celý zápas, Patrik Hrošovský odohral celý duel, Michal Ďuriš hral do 79. min, v 69. min videl žltú kartu, Marek Bakoš nastúpil v 69. min a v 90.+ dostal ŽK, Jakub Hromada (všetci Plzeň) nefiguruje v zápise o stretnutí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marek BakošMatúš KozáčikMichal ĎurišPatrik Hrošovský
Firmy a inštitúcie FC Viktoria Plzeň