Messi nebude najlepší v Európe, o cenu zabojuje toto trio

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lionel Messi
Lionel Messi Foto: SITA/AP

NYON 5. augusta (WebNoviny.sk) – Európska futbalová únia (UEFA) v piatok oznámila trojčlenný menoslov adeptov, z ktorých vzíde najlepší hráč pôsobiaci na „starom kontinente“ v sezóne 2015/2016.

Sú nimi spoluhráči z Realu Madrid – Portugalčan Cristiano Ronaldo a Walesan Gareth Bale – a tiež Francúz v službách madridského Atlética Antoine Griezmann. V širšom júlovom výbere figurovalo desať hráčov.

Novinári z každej z 55 členských krajín UEFA uviedli v prvom kole hlasovania päť najlepších futbalistov, ktorí dostali postupne päť, štyri, tri, dva a jeden bod. Do druhého kola sa dostalo desať hráčov, z ktorých v piatok vzišla finálová trojica.

Víťaza oznámia počas žrebu skupinovej fázy Ligy majstrov 2016/2017 v Monaku 25. augusta. Vlani sa druhýkrát z víťazstva v ankete tešila hviezda FC Barcelona Lionel Messi. Argentínčan teraz obsadil až 5. miesto, predstihol ho aj jeho uruguajský klubový spoluhráč Luis Suárez.

Poradie na 4. až 10. mieste v ankete UEFA o najlepšieho hráča pôsobiaceho v Európe v sezóne 2015/2016:

4. Luis Suárez (Urug. / FC Barcelona) 29 bodov

5. Lionel Messi (Arg. / FC Barcelona) 25

6. Gianluigi Buffon (Tal. / Juventus Turín) 19

7. Pepe (Portug. / Real Madrid) 9

8. Manuel Neuer (Nem. / FC Bayern Mníchov) 6

9. Toni Kroos (Nem. / Real Madrid) 5

10. Thomas Müller (Nem. / FC Bayern Mníchov) 2

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Antoine GriezmannCristiano RonaldoGareth BaleGianluigi BuffonLionel MessiLuis SuárezManuel NeuerThomas Müller