AC Miláno mení majiteľov, Berlusconi ho po 30 rokoch predal

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
AC miláno
Radosť futbalistov AC Miláno po víťazstve v Siene. Foto: SITA/AP

MILÁNO 5. augusta (WebNoviny.sk) – Taliansky futbalový klub AC Miláno má po 30 rokoch nových väčšinových majiteľov – doterajší prezident Silvio Berlusconi predal svoj podiel za 740 miliónov eur predal čínskemu konzorciu, ktoré v Európe pôsobí prostredníctvom spoločnosti Sino-Europe Sports Investment Management Čchan-sing Co. Obchodnú transakciu by mali dokončiť do konca roka 2016 a Číňania by Berlusconimu mali peniaze vyplatiť v niekoľkých etapách.

Na čele čínskych investorov stojí Han Li, ktorý v piatok pricestoval do Talianska a dohodol sa na kúpe AC Milána so spoločnosťou Fininvest, ktorá patrí práve Berlusconimu. Predstavitelia Finivsetu v oficiálnom vyhlásení uviedli, že podmienkou predaja klubu bolo, aby noví majitelia počas najbližších troch rokov minuli minimálne 350 miliónov eur na rozvoj mužstva, v ktorého zostave pôsobí aj slovenský reprezentant Juraj Kucka. Sedemdesiatdeväťročný veľkopodnikateľ chce predajom svojej milovanej značky dosiahnuť vyššie finančné zdroje, ktoré by klub dostali opäť na futbalový vrchol.

Niekdajšiemu talianskemu premiérovi Berlusconimu patrilo 99,93% AC Miláno, kúpil ho v roku 1986 a odvtedy „rossoneri“ získali 28 trofejí vrátane 5 titulov v Lige majstrov. Berlusconi chcel klub predať už vlani, ale na poslednú chvíľu si predaj do rúk thajského milionára rozmyslel.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Juraj KuckaSilvio Berlusconi
Firmy a inštitúcie AC Miláno