Mak si odkrútil premiéru za Zenit, musí ešte veľa 'makať'

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Róbert Mak
Slovenský futbalista Róbert Mak. Foto: archívne, SITA/AP

UFA 7. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak v sobotu premiérovo nastúpil v súťažnom zápase v drese svojho nového zamestnávateľa, ruského Zenitu Petrohrad.

Dvadsaťpäťročný útočník či krídelník Mak sa dostal na ihrisko v 64. minúte za bezgólového stavu súboja na pôde FK Ufa v rámci 2. kola tamojšej najvyššej súťaže, mužstvá neskórovali ani do záverečného hvizdu rozhodcu. Zenit vyšiel už po druhý raz v tejto sezóne strelecky naprázdno, v úvodnom kole ruskej ligy remizoval 0:0 na domácom ihrisku s Lokomotivom Moskva.

„Som rád, že tréner mi dal šancu a mohol som nastúpiť za Zenit. Bol to veľmi ťažký zápas, lebo domáci sa iba bránili. Škoda, že sme nepremenili naše šance,“ uviedol Mak pre svoju oficiálnu internetovú stránku a dodal: „Musím naďalej tvrdo ‚makať‘, aby mi tréner dôveroval stále viac a viac. Verím, že v najbližšom zápase proti Rostovu sa už dočkáme trojbodového zisku.“

Účastník ME 2016 vo Francúzsku Mak prišiel do Zenitu počas letného prestupového obdobia z gréckeho klubu PAOK Solún, za ktorý odohral dve sezóny. Produkt akadémie Manchestru City predtým pôsobil aj v nemeckom Norimbergu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Róbert Mak
Firmy a inštitúcie Zenit Petrohrad