Ak príde zaujímavá ponuka, tréner Ševela odíde z Trenčína

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Ševela
Tréner AS Trenčín Martin Ševela. Foto: archívne, SITA/Ivan Kopčáni

TRENČÍN 7. augusta (WebNoviny.sk) – Tréner úradujúceho slovenského futbalového majstra AS Trenčín Martin Ševela možno čoskoro zmení svojho zamestnávateľa.

Interes o služby 40-ročného kormidelníka, ktorý počas uplynulých dvoch sezón dvakrát získal s AS domáce double za víťazstvo v lige aj národnom pohári a s Trenčanmi sa predstavil v Lige majstrov, neutícha. Hovorí sa predovšetkým o aktuálnom vicemajstrovi SR ŠK Slovan Bratislava, ktorý po 3. kole nového ročníka Fortuna ligy odvolal cyperského trénera Nikodimosa Papavasilioua a mužstvo dočasne vedie Vladimír Koník.

„Je prirodzené, že ak ste úspešný, je záujem. Ten je aj o hráčov, no a niekedy to stretne aj trénera. To, že je záujem o moju osobu, je potešiteľné, ale nebolo to iba zo Slovana Bratislava. Pokiaľ viem, tak aj z Česka a Poľska,“ potvrdil Ševela po sobotňajšom domácom zápase 4. kola Fortuna ligy proti ŽP Šport Podbrezová (0:1), záznam tlačovej konferencie priniesol web AS.

„Je to o stretnutiach a rokovaniach. Najskôr sa musia medzi sebou dohodnúť kluby. Ak príde k dohode, ja sa tiež rád posuniem ďalej, ale musí to mať hlavu a pätu a musia byť všetci spokojní. Zatiaľ som tu a kým to tak bude, budem odvádzať sto percent pre Trenčín. Všetko je však otvorené,“ skonštatoval lodivod Trenčína a dodal: „Viem, že je interes zo Slovana; mám pocit, že už prebehlo aj nejaké rokovanie. Výsledky nepoznám. Pokiaľ ide o Slovan, je to zatiaľ na úrovni klubov. Ak bude ponuka zaujímavá pre klub aj pre mňa a nájdeme tú spoločnú cestu, tak by som ju prijal.“

Trenčín, ktorý počas letného prestupového obdobia opäť opustilo viacero opôr, sa po stredajšej bezgólovej remíze na pôde Legie Varšava v 3. predkole Ligy majstrov (v prvom dueli v Žiline podľahol Trenčín 0:1) presunul do play-off o účasť v skupinovej fáze Európskej ligy 2016/2017, v ktorom si zmeria sily s Rapidom Viedeň. Prípadné jesenné účinkovanie klubu spod Čákovho hradu by zrejme mohlo mať vplyv aj na rozhodnutie o Ševelovej najbližšej športovej budúcnosti. „Európska liga je lákadlo. Pracovali sme celý rok, aby sme mohli hrať v európskych pohároch,“ uzavrel Martin Ševela.

Obhajcovi prvenstva AS Trenčín nevyšiel úvod fortunaligovej sezóny podľa predstáv, zo štyroch stretnutí vyťažil len tri body. Na svojom konte má jedno víťazstvo a tri prehry.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin Ševela
Firmy a inštitúcie AS Trenčín