Video: ManUnited vyhral superpohár, rozhodol Ibrahimovič

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič z Manchestru United sa teší z víťazného gólu v zápase Community Shield proti Leicestru City. Londýn, 7. august 2016. Foto: SITA/AP

LONDÝN 7. augusta (WebNoviny.sk) – Futbalisti Manchestru United v nedeľňajšom stretnutí Anglického superpohára o Community Shield vo Wembley zdolali úradujúceho šampióna Premier League Leicester City 2:1.

Skóre zápasu otvoril v 31. min krídelník „červených diablov“ Jesse Lingard: predviedol krásny slalom cez šiestich protivníkov a povedľa dánskeho brankára Kaspera Schmeichela poslal loptu do siete. V 52. min kanonier „líšok“ Jamie Vardy vystihol „malú domov“ v podaní Marouana Fellainiho a vyrovnal. Rozhodnutie zariadila v 83. min letná akvizícia mužstva z Old Traffordu – Zlatan Ibrahimovič. Tridsaťštyriročný Švéd profitoval z presného centra Antonia Valenciu a hlavičkoval presne k ľavej žrdi.

Ibrahimovič si pochvaľuje dobrý začiatok

„Je to skvelý pocit. Prvý oficiálny zápas, ktorý sme hrali a hneď sme získali trofej. A presne o tom by to malo byť. Je to moja 31. kolektívna trofej a veľmi sa z nej teším. Presne to bol hlavný dôvod, prečo som do Manchestru prišiel. Dúfajme, že takto budeme naďalej pokračovať. Každopádne, zisk Community Shield je veľmi dobrý začiatok,“ vyhlásil podľa BBC Sport Zlatan Ibrahimovič.

Manchester United, na ktorého lavičke absolvoval súťažnú premiéru portugalský tréner José Mourinho, získal Community Shield s poradovým číslom 21, čo je rekord tejto súťaže. Päťdesiattriročný rodák zo Setúbalu sa v povojnovej ére dostal medzi trénermi na 8. miesto v počte titulov (momentálne 23, pozn.), prekonal Taliana Giovanni Trapattoniho. Na legendárnych Ottmara Hitzfelda a Jocka Steina momentálne má manko tri ligové či pohárové prvenstvá.

Ranieri veril v jedenástky

„V prvom polčase vyzerala naša hra o niečo lepšie ako v tom druhom. Keď Leicester zvýšil tempo, obraz hry sa rapídne zmenil. Naše mužstvo zatiaľ na tom nie je kondične tak, ako by som si predstavoval. Dôležité je to, že sme zvíťazili, ale ešte je pred nami veľa práce,“ skonštatoval José Mourinho.

Kouč Leicestru Claudio Ranieri v priebehu duelu po vyrovnaní na 1:1 veril, že jeho zverenci dotiahnu zápas do jedenástkového rozstrelu. Hráčov však napriek prehre pochválil. „Odohrali sme skvelý zápas. Zaslúžili sme si minimálne remízový výsledok a následné penalty, ale keď hráte proti špičkovému súperovi, môže sa prihodiť čokoľvek. Protivník si uvedomoval našu silu v protiútokoch a dokonale eliminoval našu silnú zbraň. Ešte je čo zlepšovať, ale zápas hodnotím pozitívne,“ povedal 64-ročný Talian.

Výsledok nedeľňajšieho stretnutia o Anglický futbalový superpohár Community Shield:
Leicester City – Manchester United 1:2 (0:1)

Góly: 52. Vardy – 31. Lingard, 83. Ibrahimovič

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Claudio RanieriJamie VardyJosé MourinhoZlatan Ibrahimovič
Firmy a inštitúcie Leicester CityManchester United