Video: Plzni sa Liga majstrov vzdialila, divočina v Glasgowe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
FC Porto
Mohamed Salah z AS Rím sa snaží prekonať brankára FC Porto Ikera Casillasa počas prvého zápasu play-off o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov, ktorý sa nakoniec skončil výsledkom 1:1. Porto, 17. august 2016. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 17. augusta (WebNoviny.sk) – Futbalisti úradujúceho českého šampióna FC Viktoria Plzeň prehrali v stredajšom prvom zápase play-off Ligy majstrov 2016/2017 na ihrisku bulharského Ludogorca Razgrad 0:2.

Skóre stretnutia na Štadióne Vasila Levského v Sofii otvoril v 51. min úspešne zrealizovaným pokutovým kopom Rumun Cosmin Moti. Víťazstvo Razgradu poistil v 64. min Holanďan Virgil Misidjan. Slovenský tréner Viktorie Roman Pivarník zaradil do základnej zostavy kvinteto svojich krajanov – Matúša Kozáčika, Patrika Hrošovského, Jakuba Hromadu, Michala Ďuriša a Mareka Bakoša.

Po troch rokoch si v skupinovej fáze európskeho pohára číslo jeden môže zahrať škótsky Celtic Glasgow, ktorý si v stredu poradil s izraelským protivníkom Hapoelom Beer Ševa 5:2.

Premožiteľ úradujúceho slovenského majstra AS Trenčín v 3. predkole Legia Varšava zvíťazil v Írsku nad tamojším šampiónom FC Dundalk 2:0, rozhodli maďarský reprezentant Nemanja Nikolič a Švajčiar Aleksandar Prijovič. Legia sa môže stať po dlhých rokoch prvým poľským mužstvom, ktoré zvládne nástrahy predkôl a predstaví sa medzi európskou smotánkou. Poľsko čaká na zástupcu v skupinovej fáze LM od sezóny 1996/97. Vtedy medzi elitu postúpil Widzew Lodž.

V nemajstrovskej vetve si nádejný výsledok do odvety uhrali oba hosťujúce tímy. Zástupca francúzskej Ligue 1 AS Monako triumfoval na ihrisku španielskeho FC Villarreal (2:1), AS Rím si z Porta odváža cennú remízu 1:1 s miestnym tímom FC.

Odvety, po ktorých bude známy kompletný zoznam 32 účastníkov skupinovej fázy Ligy majstrov 2016/2017, odohrajú o týždeň neskôr (23. a 24. augusta). Desať postupujúcich pribudne k 22 klubom s istotou skupinovej fázy, žreb je na programe vo štvrtok 25. 8. v Monaku. Neúspešní z play-off LM sa presunú do skupinovej fázy tohtosezónnej Európskej ligy.

MAJSTROVSKÁ VETVA

FC Dundalk (Ír.) – Legia Varšava (Poľ.) 0:2 (0:0)

Góly: 56. Nikolič (z pok. kopu), 90. Prijovič, rozhodoval: Aytekin (Nem.)

Ludogorec Razgrad (Bul.) – FC Viktoria Plzeň (ČR) 2:0 (0:0)

Góly: 51. Moti (z pok. kopu), 64. Misidjan, rozhodoval: Clattenburg (Angl.)

Matúš Kozáčik odchytal celé stretnutie, Patrik Hrošovský odohral celý zápas, Michal Ďuriš hral do 68. min, Marek Bakoš hral do 77. min a dostal žltú kartu, Jakub Hromada (všetci Plzeň) hral do 83. min

Celtic Glasgow (Škót.) – FC Hapoel Beer Ševa (Izr.) 5:2 (3:0)

Góly: 39. a 45. Griffiths, 9. Rogič, 73. M. Dembélé, 85. S. Brown – 55. Lúcio Maranhao, 57. Melikson, rozhodoval: Skomina (Slovin.)

NEMAJSTROVSKÁ VETVA

FC Porto (Portug.) – AS Rím (Tal.) 1:1 (0:1)

Góly: 61. André Silva (z pok. kopu) – 21. Felipe (vlastný), ČK: 41. Vermaelen (AS Rím), rozhodoval: Kuipers (Hol.)

FC Villarreal (Šp.) – AS Monako (Fr.) 1:2 (1:1)

Góly: 36. Pato – 3. Fabinho (z pok. kopu), 72. Bernardo Silva, ČK: 87. B. Mendy (Monako), rozhodoval: Brych (Nem.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marek BakošMatúš KozáčikMichal ĎurišPatrik Hrošovský