Chlapci sa hrdinsky bránili, hodnotí Kozák zápas s Anglickom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kvalifikácia MS 2018: Slovensko - Anglicko
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák pred zápasom proti Anglicku v rámci kvalifikácie o postup na MS 2018. Trnava, 4. september 2016. Foto: SITA/Ivan Kopčáni

TRNAVA 4. septembra (WebNoviny.sk) – Keď sa už-už zdalo, že zhruba štyri desiatky minút v oslabení hrajúci Slováci predsa len získajú vytúžený bod s favorizovaným Anglickom, Adam Lallana v úplnom závere nadstaveného času rozhodol v Trnave o víťazstve hostí 1:0 v nedeľňajšom kvalifikačnom stretnutí o postup na futbalové majstrovstvá sveta do Ruska 2018.

„O to viac to bolí, ale futbal je aj taký,“ skonštatoval na tlačovej besede tréner SR Ján Kozák. „Súper si v porovnaní s naším vzájomným duelom na ME teraz vypracoval oveľa menej gólových príležitostí – prakticky až v presilovke. Som však presvedčený, že nebyť Škrtelovho vylúčenia, nevypracoval by si ani jednu. Skôr my by sme boli nebezpečnejší.“

Angličania mali v úvodnom polčase územnú prevahu, ale najväčšiu príležitosť spálil v 37. min slovenský krídelník Dušan Švento, ktorému pred bránkou chýbali centimetre, aby loptu zasunul do siete.

„Prvý polčas bol z našej strany taký, aký som si predstavoval. Perfektne sme pokryli celú šírku ihriska, silného súpera sme nepustili do šancí. Vedel som, že po zmene strán budeme mať viac príležitostí na protiútoky, keďže disponujeme na ne takými hráčmi. Škoda Škrtelovho vylúčenia v 57. minúte, ktoré narušilo dianie. Chlapci sa hrdinsky bránili za podpory fantastického publika. Škoda, že v krátkom čase sme s takým súperom ako Anglicko dvakrát neremizovali.“

Obrazom: Kvalifikácia MS 2018: Slovensko – Anglicko

Rátajúc výsledky 0:0 na ME 2016 a čerstvých trnavských 0:1 proti „Albiónu“ plus prehru 0:3 s Nemeckom v osemfinále spomenutého šampionátu, Slováci v treťom dueli po sebe neskórovali.

„Treba brať do úvahy súperov, akým sme čelili. Chce to troška pokory, pokoja, ísť od zápasu k zápasu a dopracovať sa ku gólu. Mužstvo má charakter. Viackrát potvrdilo, že sa pre vec vie zapáliť, rozdať sa,“ pripomenul Ján Kozák.

Slováci budú chcieť prvé kvalifikačné body do tabuľky F-skupiny získať už najbližšie v Slovinsku, kde sa reprezentácia predstaví 8. októbra. Balkánci hrali v nedeľu v Litve 2:2.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dušan ŠventoJán KozákJán Kozák st.
Firmy a inštitúcie Anglická futbalová reprezentáciaSlovenská futbalová reprezentácia