Finálový zápas Ligy majstrov 2017/2018 odohrajú v Kyjeve

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Liga majstrov
Trofej pre víťaza Ligy majstrov. Foto: SITA/AP

ATÉNY 15. septembra (WebNoviny.sk) – Ukrajinská metropola Kyjev bude dejiskom finále futbalovej Ligy majstrov 2017/2018, k takémuto výsledku viedli rok trvajúce rokovania. Duel sa uskutoční 26. mája, teda menej ako mesiac pred začiatkom MS v Rusku (14. júna – 15. júla).

UEFA od júla 2014 administratívnym opatrením blokuje zápasy reprezentácií predmetných krajín aj klubov z Ruska a Ukrajiny vzhľadom na vzájomné napätie po anexii Krymu. Lídrom panela UEFA, ktorý pôsobí ako futbalový mediátor medzi Ruskom a Ukrajinou, je slovenský člen exekutívy tejto organizácie František Laurinec.

Jedným z problémov v súvislosti s finále LM na Olympijskom štadióne v Kyjeve s kapacitou 70 000 divákov môže byť udeľovanie víz ruským funkcionárom a hosťom zo spoločnosti Gazprom – sponzora súťaže.

Francúzsky Lyon sa uchádza o hostiteľské práva v súvislosti s finále Európskej ligy 2017/2018, zostáva však ešte doriešiť podrobnosti okolo daňových záležitostí a bezpečnosti.

Superpohár 2018 medzi víťazmi LM a EL z predmetnej sezóny sa uskutoční 14. augusta na A. Le Coq Arena – Lilleküla Stadium v estónskom Tallinne s kapacitou približne 10 000 divákov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe František Laurinec