Agent Raiola zarobil milióny eur na prestupe Pogbu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Paul Pogba
Paul Pogba Foto: SITA/AP

TURÍN 26. októbra (WebNoviny.sk) – Rekordný prestup francúzskeho futbalistu Paula Pogbu z Juventusu Turín do Manchestru United (105 miliónov eur) priniesol obrovský zisk aj pre jeho agenta. Mino Raiola si na najväčšej transakcii tohto leta, ale aj celej histórie, polepšil o 27 miliónov eur. Novinárov o tom informoval výkonný riaditeľ Juventusu Guiseppe Marotta.

Povedal tiež, že odhliadnuc od ostatných poplatkov čistý zisk za Pogbov prestup činí 72 miliónov eur. „Juventus získal Pogbu z United v roku 2012 za výhodnú cenu 1,5 milióna eur. V lete chcel stoj čo stoj odísť a my sme mu nebránili. Výrazne sme na ňom zarobili, hoci Raiolovi a jeho spoločnosti musíme vyplatiť 27 miliónov,“ doplnil Marotta pre portál ESPN.

Futbalový agent Raiola momentálne patrí k najvplyvnejším a zároveň najúspešnejším ľuďom zo svojho fachu. Toto leto dotiahol na Old Trafford okrem Pogbu aj Švéda Zlatana Ibrahimoviča a Arména Henricha Mchitarjana, za ktorých zinkasoval dovedna ďalších 27 miliónov eur.

Raiola zastupuje aj kontroverzného Taliana Maria Balotelliho či Belgičana Romela Lukaka. Štyridsaťosemročný Holanďan narodený v Taliansku v minulosti zastupoval aj bývalého skvelého českého reprezentanta a súčasného viceprezidenta Juventusu Turín Pavla Nedvěda.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Paul Pogba
Firmy a inštitúcie Juventus TurínManchester United