Škrtel: Ibra je útočník, ja obranca. Také veci sa dejú stále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Škrtel
Martin Škrtel v A-mužstve z Anfieldu nastúpil prvýkrát od decembrového zranenia. Foto: SITA/AP

ISTANBUL 4. novembra (WebNoviny.sk) – Štvrtkové cenné víťazstvo 2:1 nad Manchestrom United v rámci základnej A-skupiny drží turecký klub Fenerbahce Istanbul naďalej v hre o postup do jarného šestnásťfinále futbalovej Európskej ligy 2016/2017. Fenerbahce sa pred vlastnými fanúšikmi revanšovalo Manchestru za debakel 1:4 z Old Traffordu spred dvoch týždňov, kontaktný gól veterána Wayna Rooneyho prišiel v Istanbule prineskoro. Stopér domácich Martin Škrtel odohral celý duel, v 71. minúte dostal žltú kartu, krídelník Miroslav Stoch sa z pozície náhradníka nedostal do akcie.

„Bolo to skvelé stretnutie. Dosiahli sme dobrý výsledok. Pred dvoma týždňami sme v Manchestri podľahli 1:4, teraz sme získali tri body. Teší nás to,“ vyhlásil Škrtel, citoval ho klubový web. Na margo drobných potýčok so Zlatanom Ibrahimovičom doplnil: „Nebolo to nič výnimočné. Je to futbal, také veci sa dejú stále. On je útočník, ja zas obranca. Som rád, že sme mu nedovolili skórovať. Zdôrazňujem, sme veľmi radi, že sme vyhrali.“ Útočník ManUtd Ibrahimovič síce v prvých piatich vystúpeniach v drese svojho nového zamestnávateľa nasúkal rovnaký počet gólov, ale v ostatných jedenástich dueloch sa švédsky kanonier strelecky presadil iba raz.

„Súper si zaslúžil víťazstvo,“ uznal portugalský kouč ManUtd José Mourinho po zápase podľa agentúry AP a dodal: „Po druhom góle Fenerbahce sme sa síce vzchopili, ale dnes sme si nezaslúžili dosiahnuť viac. Náš problém spočíval v prístupe. Domáci hrali ´finále Ligy majstrov´ a my ´letný prípravný zápas´.“

Fenerbahce v úvodných štyroch kolách vybojovalo 7 bodov, rovnaký počet má v „áčku“ aj Feyenoord Rotterdam. Manchester United je so 6 bodmi tretí, ukrajinský zástupca Zaria Lugansk získal v doterajšom priebehu 2 body.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe José MourinhoMartin ŠkrtelMiroslav Stoch