Video: Rooney prekonal strelecký rekord Bobbyho Charltona

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Wayne Rooney
Wayne Rooney Foto: SITA/AP

STOKE-ON-TRENT 22. januára (WebNoviny.sk) – Anglický futbalový útočník v službách Manchestru United Wayne Rooney s 250 gólmi utvoril klubový strelecký rekord a osamostatnil sa na čele poradia. Zaokrúhlil prostredníctvom presného zásahu v sobotňajšom zápase na pôde Stoke City (1:1) v rámci 22. kola aktuálneho ročníka anglickej Premier League. Rooney skóroval v 94. minúte z priameho kopu a svojmu tímu zabezpečil zisk jedného bodu. United prehrávali od 19. minúty vlastným gólom Juana Matu.

„Bolo by krajšie, ak by nám môj gól pomohol k víťazstvu; výsledok je pre nás sklamaním, pretože sme chceli získať tri body. Na dnešný deň a tento úspech však môžem byť hrdý,“ uviedol rekordér pre klubovú televíziu.

Rooney pred dvoma týždňami vyrovnal dovtedajšie klubové maximum (249 gólov) legendárneho Bobbyho Charltona. Tridsaťjedenročný kapitán anglickej reprezentácie sa dostal na Charltonovu úroveň trefou do siete hosťujúceho druholigového FC Reading v súboji 2. kola národného pohára FA Cup (4:0). Bývalý hráč FC Everton Rooney potreboval na 249 gólov 543 zápasov, teda o 215 stretnutí a štyri sezóny menej než Charlton. Maximum, ktoré Rooney vyrovnal, bolo v platnosti od roku 1973.

Vlani Rooney prekonal Charltonov národný rekord. V drese anglického národného tímu má na svojom konte 53 zásahov, Charlton skóroval 49-krát.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Wayne Rooney
Firmy a inštitúcie Manchester United