Hamšík prišiel o spoluhráča, Gabbiadini do Premier League

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Manolo Gabbiadini
Manolo Gabbiadini (vpravo) Foto: archívne, Ciro Fusco/ANSA via AP

SOUTHAMPTON 1. februára (WebNoviny.sk) – Účastník najvyššej anglickej futbalovej súťaže FC Southampton získal v závere zimného prestupového obdobia do svojho kádra talianskeho útočníka Manola Gabbiadiniho z SSC Neapol. Informuje o tom web klubu zo Southamptonu.

Dvadsaťpäťročný zakončovateľ sa v novom pôsobisku upísal do leta 2021, podľa zdrojov z Britských ostrovov je odstupné pre zamestnávateľa Mareka Hamšíka vo výške 17 miliónov eur. Gabbiadini si v tejto sezóne pripísal 13 štartov v talianskej Serie A, trikrát skóroval.

„Som veľmi, veľmi šťastný. Ako malý chlapec som sníval, že budem pôsobiť v jednej z najväčších líg na svete. Nemôžem sa dočkať zápasov,“ uviedla nová akvizícia „svätcov“. Výkonný riaditeľ FC Southampton Les Reed skonštatoval: „Sme veľmi radi, že sme získali Manola Gabbiadiniho, zaujímalo sa o neho mnoho klubov.“

Gabbiadini dosiaľ hrával len na Apeninskom polostrove – za Atalantu Bergamo, Cittadellu, Bolognu, Sampdoriu Janov a spomenutý Neapol. Patril aj Juventusu Turín, no nenastúpil zaň. Šesťkrát reprezentoval Taliansko na seniorskej úrovni.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marek Hamšík
Firmy a inštitúcie FC SouthamptonSSC Neapol