Slovenské firmy sa presadzujú na ruskom stavebnom trhu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Ilustračná fotografia Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 29. októbra (WBN/PR) – Dcérska spoločnosť slovenskej firmy Cofra – Chémia s.r.o., Cofra – RUS s.r.o. získala prvú veľkú stavebnú zákazku na území Ruskej federácie. Po víťazstve v tendri postaví tri veľké snežné skládky v meste Perm. Cofra – Chémia s.r.o. vznikla v roku 2002 spojením spoločností Cofra – SERVIS a.s. a holandského koncernu Cofra BV.

Situácia na trhu ma viedla k záveru, že musíme hľadať uplatnenia aj v zahraničí. Preto sme založili s ruskými partnermi dcérsku spoločnosť Cofra – RUS s.r.o., čo sa ukázalo ako strategicky správne rozhodnutie. Nielenže sme za 5 mesiacov získali všetky potrebné povolenia a licencie, ale máme aj prvú zákazku a začíname reálne pracovať“, povedal riaditeľ Cofra – CHÉMIA s.r.o. Patrik Eremiáš a dodal, že slovenské firmy majú v Rusku veľké šance.

V Rusku môžete uspieť keď ste trpezliví a dôslední v rokovaniach. Ruskí partneri to ocenia“, povedal Eremiáš. Ďalšiu šancu pre slovenské firmy predstavuje projekt slovenskej firmy AML partner s.r.o. a veľkej holandskej stavebnej spoločnosti Boskalis B.V., ktoré spolu v Rusku založili firmu Boskalis Region Partnership. Táto firma sa v budúcnosti chce uchádzať o veľké štátne stavebné projekty na ruskom trhu.

Vo všeobecnosti si myslím, že ruský trh je pre slovenské stavebné firmy mimoriadne atraktívny. A nielen vzhľadom na situáciu na našom domácom trhu, ale aj globálne. Je to šanca, ktorú treba využiť“, dodal na záver Patrik Eremiáš.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia