Video: Winter Classic 2016 vyhral Montreal, Chára nebodoval

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Boston Bruins - Montreal Canadiens
Tomáš Plekanec z Montrealu Canadiens sa snaží dohnať puk pri bránke Bostonu Bruins počas zápasu NHL Winter Classic. Foxborough, 1. január 2016. Foto: SITA/AP

FOXBOROUGH 2. januára (WebNoviny.sk) – Hokejisti Montrealu triumfovali hladko 5:1 nad hráčmi domáceho Bostonu v piatkovom už tradičnom novoročnom stretnutí zámorskej NHL pod otvoreným nebom.

Skóre prestížneho zápasu Winter Classic 2016 otvoril hneď v 2. min hosťujúci David Desharnais, náskok Canadiens v prostrednej tretine zvýšili Paul Byron s Brendanom Gallagherom. V treťom dejstve najprv Matt Beleskey strelil jediný gól Bruins, víťazstvo Montrealu potom ešte prikrášlili Max Pacioretty a spomenutý Byron svojím druhým zásahom v tomto dueli.

K úspechu kanadského mužstva prispel 27 zákrokmi brankár Mike Condon, náhradník za zranenú jednotku Careyho Prica. Slovenský kapitán „medveďov“ Zdeno Chára na ľade strávil 22:35 min, pripísal si jeden mínusový bod a dve strely na bránku.

Prvou hviezdou stretnutia sa stal hosťujúci útočník Brendan Gallagher, autor jedného presného zásahu i gólovej prihrávky. Bol to pre neho premiérový duel po viac ako mesačnej pauze vynútenej zranením. „Snažili sme sa nemyslieť na december, v ktorom sa nám nedarilo. V hlave sme mali len to, že už je rok 2016. Do duelu sme vstúpili dobre a to bol základ úspechu,“ poznamenal po súboji kapitán víťazného kolektívu Max Pacioretty. Habs si v decembri pripísali iba tri výhry zo štrnástich duelov.

Bruins sa v prípade triumfu mohli dostať na čelo Atlantickej divízie práve na úkor Montrealu, takto sa na prvú priečku dostali Canadiens bod pred Floridu, Boston stráca na lídra tri body. „Nezaslúžili sme si vyhrať. Bohužiaľ, práve v tomto zápase sme previedli jeden z našich najhorších výkonov v celkom zlom období. V prvej tretine sme sa k ničomu nedostali,“ myslí si kouč Bostonu Claude Julien.

V novodobej histórii duelov pod holým nebom sa domácim podarilo uspieť iba dvakrát. Premiérovo práve Bostonu v januári 2010 nad Philadelphiou v bejzbalovom Fenway Parku a pred rokom aj Washingtonu nad Chicagom.

Hralo sa na Gillette Stadium vo Foxborough vzdialenom približne 35 km juhozápadne od Bostonu, ktorý je regulárne domovom tímov New England Patriots v súťaži amerického futbalu National Football League (NFL) i New England Revolution vo futbalovej Major League Soccer (MLS).

V druhom sobotňajšom súboji proti sebe nastúpili konkurenti z Pacifickej divízie Vancouver a Anaheim. Domáci Canucks síce do 50. min prehrávali 0:1, no Christopher Tanev zariadil predĺženie a Alexandre Burrows v nájazdoch aj druhý bod pre „kosatky“. Víťazná šnúra Ducks sa tak zastavila na troch dueloch.

Výsledky piatkových zápasov zámorskej hokejovej súťaže NHL:
Boston – Montreal 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)

– duel Winter Classic sa hral sa pod holým nebom na bejzbalovom Gilette Stadium vo Foxborough

Góly: 44. Beleskey (McQuaid, Spooner) – 2. Desharnais (Weise, Jemelin), 22. P. Byron (Flynn, Barbeiro), 38. Gallagher (Pacioretty, Plekanec), 49. Pacioretty (Gallagher, Plekanec), 59. P. Byron (P.K. Subban, Beaulieu)

Zdeno Chára (Boston) 22:35 min, 0+0, jeden mínusový bod, 2 strely na bránku

Vancouver – Anaheim 2:1 po sam. nájazdoch (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 51. Tanev (Burrows, Vey), rozhodujúci sam. nájazd Burrows – 28. Kesler (Stewart, Santorelli)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Max PaciorettyZdeno Chára