Marcel Hossa v Třinci skončil po dvoch zápasoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marcel Hossa
Hráč Dinama Marcel Hossa počas zápasu štvrťfinále Západnej konferencie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) medzi Donbas Doneck a Dinamo Riga. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

TŘINEC 11. decembra (WebNoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Marcel Hossa je bez zamestnávateľa, po vzájomnej dohode sa skončilo jeho pôsobenie v tíme najvyššej českej súťaže HC Oceláři Třinec. Informoval o tom oficiálny web severomoravského klubu, do ktorého mladší zo súrodeneckej dvojice Hossovcov zamieril v polovici decembra minulého kalendárneho roka z Plzne spolu s krajanom Jánom Sýkorom.

Tridsaťštyriročný krídelník stihol nastúpiť za Třinec vo dvoch zápasoch, pripísal si jednu asistenciu. Pred tým v 20 stretnutiach za Plzeň nastrieľal osem gólov a pridal aj rovnaký počet asistencií. „Marcel má zdravotné problémy, ktoré sa s ním ťahali už v Plzni. Dostal sa z nich, ale teraz sa mu vrátili a nie je schopný hrať. Preto sám prišiel s tým, že pre Třinec bude férové, keď sa rozídeme a on sa dá zdravotne dokopy,“ cituje web hcocelari.cz hráčovho zástupcu Vladimíra Vůjtka mladšieho.

Odchovanec trenčianskeho hokeja Marcel Hossa to mal rozbehnuté na zaujímavú kariéru v NHL, nestratil sa v Montreale ani v New Yorku Rangers. Od leta 2008 až do decembra 2014 pôsobil v KHL a strelecky explodoval v drese Dinama Riga v sezónach 2008/2009 a 2009/2010, ale od prestupu do Kazane mala krivka jeho výkonov zväčša klesajúcu tendenciu. V minulom ročníku absolvoval štyri stretnutia s tímom spod hradu Matúša Čáka a následne zamieril do Švédska, kde klubu MODO Hockey pomohol k záchrane v najvyššej domácej súťaži.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marcel Hossa
Firmy a inštitúcie HC Oceláři Třinec