Video: Gáborík rozhodol o výhre 'kráľov', Hossa asistoval

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marián Hossa
Útočník Chicaga Blackhawks Marián Hossa v súboji s kanonierom St. Louis Blues Vladimirom Tarasenkom počas nedeľňajšieho zápasu NHL. Chicago, 24. január 2016. Foto: SITA/AP

OTTAWA 25. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský útočník Marián Gáborík strelil víťazný gól svojho Los Angeles v nedeľňajšom zápase NHL na ľade tímu San Jose. Gáboríkov deviaty gól sezóny sa zrodil v poslednej minúte päťminútového predĺženia z typickej brejkovej pozície a rozhodol ním o triumfe Kings 3:2.

Gáborík v treťom útoku hostí odohral 17:14 min a okrem gólu sa prezentoval aj dvoma plusovými bodmi. Hráči LA zaostávali ešte v 60. min za domácimi Sharks 1:2, ale 13 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času vyrovnala čerstvá útočná posila „kráľov“ Vincent Lecavalier a neskôr Gáborík rozhodol parádnou strelou švihom do pravého horného rohu zo vzdialenosti ľavého útočného kruhu na vhadzovanie. Bol to v podaní 33-ročného útočníka druhý rozhodujúci gól v predĺžení v tejto sezóne a urobil z Gáboríka prvú hviezdu zápasu. „Je to dobrý pocit prispieť gólom. Bola to už hodná chvíľa, čo som predtým skóroval. Bol som v polobrejku a snažil som sa trafiť brankárovi nad rukavicu. Som rád, že to vyšlo,“ cituje Gáboríka server NHL.

Slovenský rýchlik na korčuliach sa vyjadril aj k absencii potrestaného útočníka prvej formácie Milana Lucica. „Bola to veľká strata, ale my sme to zvládli aj bez neho. Po nie najlepšom výkone na ľade Arizony v sobotu (prehra 2:3 – pozn. SITA) sme dnes nastúpili s odhodlaním,“ dodal Gáborík na webe súťaže. Trenčiansky odchovanec má zo 48 zápasov v tejto sezóne 18 bodov za 9 gólov a 9 asistencií. Predtým naposledy presne trafil v silvestrovskom zápase na ľade Calgary, ktorý hráči Los Angeles ovládli 4:1.

Hrdinom Chicaga bol brankár Corey Crawford

Obhajcovia Stanleyho pohára zo Chicaga prerušili sériu dvoch prehier a zdolali hokejistov St. Louis 2:0. Za domácich skórovali ruský nováčik Artemij Panarin a Andrew Shaw. Panarin strelil v 36. min 17. gól sezóny, Shaw v 45. min počas presilovej hry tečoval strelu Mariána Hossu v presilovej hre za chrbát brankára Briana Elliotta.

Skúsený krídelník Hossa si pripísal 17. asistenciu a 25. bod v sezóne, odohral 18:15 min. Druhý slovenský útočník v drese Blackhawks Richard Pánik sa počas vyše 7 minút na ľade prezentoval 2 zblokovanými strelami.

Hrdinom Chicaga bol brankár Corey Crawford, ktorý si za 25 zákrokov pripísal 28. víťazstvo v sezóne a siedmy shoutout. V tejto štatistike je lídrom spomedzi všetkých brankárov v NHL.

Shutout Craiga Andersona

Čistým kontom sa v nedeľu mohol pochváliť aj Craig Anderson z Ottawy, ktorý 35 zákrokmi vychytal strelcov New York Rangers. Hokejisti z hlavného mesta Kanady zvíťazili 3:0, ich lídrom bol aj Mike Hoffmann s gólom a asistenciou. Tretí gól domácich dosiahol Jean-Gabriel Pageau strelou do prázdnej bránky zároveň počas oslabenia. Ottawa je s 10 gólmi lídrom v góloch dosiahnutých v početnej nevýhode, Pageau je zasa najlepší medzi hráčmi – strelil ich 5.

„Náš výkon nebol bez chýb, ale ak zahráme s potrebnou intenzitou a vôľou, víťazstvo sa dostaví. Problém je v tom, že naše výkony nie sú konzistentné,“ uviedol brankár Anderson, ktorý si pripísal 32. shutout kariéry a tretí v tejto sezóne. „Toto je NHL a žiadna juniorka. Musíme byť pripravení zahrať na vysokej úrovni stále,“ potvrdil 22-gólový strelec Senators Mike Hoffman.

Prvý gól Ottawy strelil Bobby Ryan, z čoho mali veľkú radosť najmä dvaja malí fanúšikovia v hľadisku, ktorí prišli na zápas s transparentom: „Otec vravel, že ak Ryan skóruje, dostaneme šteňa.“ Neskôr jeden z dvoch mladíkov Jensenovcov do mikrofónu moderátora zápasu povedal: „Psík dostane meno Bobby.“

Ani nedeľňajší program NHL sa nevyhol odloženiu stretnutia. Snehová búrka spôsobila, že zápas Washington – Pittsburgh odohrajú v náhradnom termíne.

Sumáre NHL – nedeľa:
Ottawa – New York Rangers 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Góly: 40. Ryan (Cowen, Hoffman), 43. Hoffman (Zibanejad), 58. Pageau

Carolina – Calgary 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Góly: 3. V. Rask, 18. E. Lindholm, 24. Versteeg (E. Staal, Hainsey), 52. Versteeg (Skinner, J. Staal), 52. Nordström (J. Staal, Nestrašil) – 32. Hudler (Giordano, Colborne), 46. Colborne (Markus Granlund, Brodie)

Chicago – St. Louis 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 36. Panarin (P. Kane, Rozsíval), 45. Shaw (HOSSA, T. van Riemsdyk)

Marián Hossa odohral 18:15 min, 2 strely, 1 asistencia, Richard Pánik (obaja Chicago) odohral 7:37 min, 2 zblokované strely

San Jose – Los Angeles 2:3 po predĺžení (0:0, 1:0, 1:2 – 0:1)

Góly: 24. Pavelski (Hertl, J. Thornton), 52. Couture (Donskoi, M. Karlsson) – 47. Doughty (Muzzin, Kopitar), 60. Lecavalier (Pearson, D. Brown), 65. Gáborík (Toffoli)

Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 17:14 min, 1 strela, 1 gól

Washington – Pittsburgh

Nehralo sa pre snehovú búrku, odložili na neskôr.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Corey CrawfordMarián GáboríkMarián HossaRichard PánikVincent Lecavalier