Skalica nedokázala vyriešiť problémy, v Tipsport lige končí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
HK Skalica a HKM Zvolen
Zľava: Patrik Romančík z HK 36 Skalica, Peter Zuzin z HKM Zvolen a Peter Trška z HK 36 Skalica v zápase 42. kola hokejovej Tipsport extraligy 2013/2014 medzi HK 36 Skalica a HKM Zvolen. Skalica, 21. január 2014. Foto: SITA/Martin Medňanský

SKALICA 15. februára (WebNoviny.sk) – Klub HK 36 Skalica nenastúpi v utorok na súboj 47. kola Tipsport ligy 2015/2016 doma proti Martinu a končí pôsobenie v najvyššej domácej hokejovej súťaži. Také je rozhodnutie výkonného výboru klubu zo Záhoria po pondelkových rokovaniach.

Napriek úsiliu a zabezpečeniu finančných prostriedkov na dokončenie sezóny 2015/2016 sme neboli schopní zabezpečiť športovú stránku klubu – dostatočný počet hráčov adekvátnej kvality. Káder bolo treba doplniť z dôvodu odchodu nielen kľúčových hráčov do iných klubov na základe využitia dodatku číslo 3, ktorý je súčasťou hráčskej zmluvy,“ uvádza sa v oficiálnom stanovisku výkonného výboru klubu. Skaličania už v predchádzajúcich týždňoch vynechali zápasy v Košiciach a Piešťanoch.

HK 36 Skalica pôsobil v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži bez prestávky od leta 1997. Počas devätnástich sezón sa raz prebojoval do finále play-off, v ročníku 2008/2009 v ňom podľahol Košiciam. „Chceme sa touto cestou poďakovať všetkým doterajším sponzorom, podporovateľom a fanúšikom skalického hokeja za všetko, čo pre extraligový hokej v Skalici vykonali. O ďalšej budúcnosti klubu rozhodne valné zhromaždenie,“ referuje web skalického mužstva.

V súvislosti s avizovaným tretím nenastúpením Skaličanov v Tipsport lige zvolal riadiaci orgán súťaže brífing na utorkové predpoludnie, na ktorom zástupcovia spoločnosti Pro-Hokej budú informovať o ďalších krokoch vyplývajúcich z tejto situácie.

Podľa Súťažného poriadku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SP SZĽH), článkov 57 a 58, bude Skalica po treťom nenastúpení na ligový zápas z Tipsport ligy vylúčená a všetky jej doterajšie výsledky zrušené. „Tri kontumačné výsledky v priebehu jedného súťažného obdobia majú za následok vylúčenie družstva zo súťaže,“ referuje článok 57 SP SZĽH a dopĺňa ho článok 58: „Ak je družstvo vylúčené zo súťaže, rušia sa všetky jeho výsledky dosiahnuté na ihrisku v sezóne vylúčenia a v súťaži, v ktorej hralo, a v tabuľke sa neuvádzajú.“

Podľa článku 11 odsek D bude klub HK 36 Skalica po vylúčení za tretie nenastúpenie na zápas považovaný za prvého zostupujúceho z najvyššej súťaže. O dve miestenky v Tipsport lige 2016/2017 by tak v play-out mali bojovať finalisti play-off I. hokejovej ligy a deviate mužstvo po základnej časti Tipsport ligy 2015/2016.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie HK 36 Skalica