Video: Veterán Jaromír Jágr prepísal históriu NHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jaromír Jágr
Jaromír Jágr zaznamenal už devätnástu sezónu s minimálne 20-gólovým nástrelom. Foto: SITA/AP

SUNRISE 22. februára (WebNoviny.sk) – Česká hokejová legenda Jaromír Jágr sa okrem prieniku na tretie miesto v historických tabuľkách strelcov v zámorskej NHL stal najstarším hráčom profiligy, ktorý v jednej sezóne dosiahol minimálne 20 gólov. Rodák z Kladna v sobotu dvakrát skóroval proti Winnipegu a na jeho konte už je v NHL 742 presných zásahov. Dostal sa tak pred Bretta Hulla (741), pred Jágrom sú už len Gordie Howe (801) a Wayne Gretzky (894).

Doteraz najstarším hráčom s minimálne 20-gólovou sezónou bol Gordie Howe vo veku 43 rokov, Jágr nedávno oslávil 44. narodeniny.

Populárny „Jarda“ zaznamenal už devätnástu sezónu s minimálne 20-gólovým nástrelom, v minulosti sa to podarilo aj Davovi Andreychukovi a Brendanovi Shanahanovi. Rovných 20 súťažných ročníkov s minimálne 20 gólmi zaznamenal Ron Francis a až 22 ich mal spomenutý Gordie Howe.

Jaromír Jágr má na dosah aj ďalší métu, zatiaľ nazbieral 1845 kanadských bodov a už len 5 mu ich chýba na Gordieho Howa (1850). Ten je v historickom rebríčku tretí za Waynom Gretzkým (2857) a Markom Messierom (1887).

Video: Florida v sobotu zdolala Winnipeg 3:1

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Gordie HoweJaromír JágrWayne Gretzky
Firmy a inštitúcie Florida Panthers