Švédi berú na Svetový pohár Sedinovcov aj Zetterberga

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Henrik Zetterberg
Henrik Zetterberg je členom honosného Triple Gold Clubu, kde figurujú iba víťazi Stanleyho pohára, zimných olympijských hier aj majstrovstiev sveta. Foto: SITA/AP

TORONTO 3. marca (WebNoviny.sk) – Hviezdami nabitý tím 16 hokejistov pre Svetový pohár 2016 predstavili Švédi v stredu podvečer v Toronte. V zostave trénera Rikarda Grönborga sú výlučne hráči z tímov NHL.

V brankárskej dvojici figuruje aj Henrik Lundqvist z NY Rangers, medzi obrancami nechýbajú dvaja z momentálne štyroch najproduktívnejších zadákov v NHL Erik Karlsson (Ottawa) a Oliver Ekman Larsson (Arizona), ale dôveru v prvom výbere prekvapujúco nedostal objav sezóny a tretí najproduktívnejší obranca zámorskej profisúťaže John Klingberg z Dallasu.

V útoku nechýba približne polovica členov strieborného tímu z OH 2014 v Soči či majstri sveta z roku 2013 zo Štokholmu – Daniel a Henrik Sedinovci (Vancouver), Nicklas Bäckström (Washington), Henrik Zetterberg (Detroit), Gabriel Landeskog (Colorado) či Loui Eriksson (Boston). Obranca Nicklas Kronwall a útočník Henrik Zetterberg sú dokonca členmi honosného Triple Gold Clubu, kde figurujú iba víťazi Stanleyho pohára, zimných olympijských hier aj majstrovstiev sveta.

Zostávajúcich 7 hráčov pre 23-člennú nomináciu na SP 2016 určia Švédi 1. júna. „Tento tím nemôže mať iné ako víťazné ambície. Turnaj to však bude náročný. Mať najlepších hráčov ešte automaticky neznamená utvoriť aj najlepší tím,“ uviedol švédsky brankár Henrik Lundqvist na tlačovej konferencii po výbere hráčov pre Svetový pohár 2016, citoval ho web Expressenu.

Svetový pohár sa bude hrať v dňoch 17. 9. – 1. 10. v hale Air Canada Centre v Toronte na úzkom klzisku podľa pravidiel NHL. Súpermi Švédov v B-skupine budú Rusi, Fíni a výber Severnej Ameriky do 23 rokov. V A-skupine budú hrať Kanaďania, Američania, Česi a výber Európy zrejme aj s piatimi Slovákmi v zostave.

Známy káder Švédska na septembrový Svetový pohár v hokeji v Toronte (16):

Brankári: Henrik Lundqvist (NY Rangers), Jacob Markström (Vancouver)

Obrancovia: Erik Karlsson (Ottawa), Nicklas Kronwall (Detroit), Victor Hedman, Anton Straalman (obaja Tampa Bay), Nicklas Hjalmarsson (Chicago), Oliver Ekman-Larsson (Arizona)

Útočníci: Daniel Sedin, Henrik Sedin (obaja Vancouver), Nicklas Bäckström (Washington), Henrik Zetterberg (Detroit), Loui Eriksson (Boston), Gabriel Landeskog (Colorado), Alexander Steen (St. Louis), Filip Forsberg (Nashville)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel SedinErik KarlssonHenrik LundqvistHenrik SedinHenrik ZetterbergNicklas BäckströmVictor Hedman
Firmy a inštitúcie Švédska hokejová reprezentácia