Video: Tatarova 20. asistencia, Pánik získal plusový bod

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tomáš Tatar
Útočník Detroitu Red Wings Tomáš Tatar si v zápase proti 'diablom' z New Jersey pripísal do štatistík iba dva mínusové body. Foto: SITA/AP

WASHINGTON 3. marca (WebNoviny.sk) – Počet asistencií na dvadsať v tejto sezóne NHL zaokrúhlil slovenský hokejista v službách Detroitu Tomáš Tatar. Celkovo už má na konte 37 bodov a je najproduktívnejším Slovákom v súťaži. V stredajšom zápase však Detroit doma prehral so Chicagom 2:5.

Vo víťaznom tíme odkorčuľoval 11:36 min vo štvrtom útoku Richard Pánik, skončil s jedným plusovým bodom. Okrem Tatara sa v drese Detroitu predstavil aj Tomáš Jurčo, ale nebodoval a pripísal si jednu „mínusku“. O hladkom víťazstve obhajcu trofeje rozhodla produktívna dvojica Patrick Kane – Artemij Panarin.

Prvý si pripísal gól a dve asistencie, druhý dva presné zásahy. Líder tabuľky produktivity celej súťaže Kane strelil 37. gól sezóny, čo je jeho nové kariérne maximum. Švédsky kapitán Red Wings Henrik Zetterberg absolvoval 900. zápas v NHL. Body však k oslave nepridal. „Patrick Kane je jeden z najlepších hráčov na svete. Skvelým spôsobom si vytvára strelecké pozície. Nie je možné úplne ho vypojiť z hry, ale je možné obmedziť jeho manévrovací priestor. To sme dnes robili zle,“ cituje web Detroitu trénera Jeffa Blashilla.

V zápase Washington – Toronto (3:2) sa predstavil aj slovenský obranca hostí Martin Marinčin. Prezentoval sa solídnou porciou minút (21:33), dvoma strelami a dvoma zblokovanými strelami. Tabuľkoví lídri z Washingtonu rozhodli o svojom tesnom víťazstve presilovkovým gólom obrancu Matta Niskanena z 50. min.

Topkanonier NHL Alexander Ovečkin predviedol 41. zásah sezóny, z toho až 20 gólov nastrieľal v ostatných 23 zápasoch. Hráčom Washingtonu chýbajú 2 body do naplnenia magickej stovky. „Darí sa nám v presilovkách, vieme v nich skórovať viacerými spôsobmi. Verím, že to vydrží aj do play-off,“ uviedol útočník Capitals T.J. Oshie, s troma asistenciami prvá hviezda zápasu.

Hokejisti Anaheimu, aj keď v hodine dvanástej, ale predsa len natiahli šnúru víťazstiev na deväť zápasov. Doma zdolali Montreal 3:2 po nájazdoch, ten rozhodujúci premenil Jakob Silfverberg. Ducks po slabom úvode sezóny mieria do play-off, v Západnej konferencii sú na 5. mieste.

Sumáre NHL – streda:
Washington – Toronto 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Góly: 19. Chorney (Oshie, Kuznecov), 19. Ovečkin (Nicklas Bäckström, Oshie), 50. Niskanen (Nicklas Bäckström, Oshie) – 22. Sošnikov (Kadri, Hunwick), 49. Greening (Holland, Carrick)

Martin Marinčin (Toronto) odohral 21:33 min, 2 strely, 2 zblokované strely

Detroit – Chicago 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)

Góly: 50. B. Richards (Green, TATAR), 58. Nyquist (Ericsson, Sheahan) – 3. Seabrook (Gustafsson, Teräväinen), 35. Panarin (P. Kane, Seabrook), 36. P. Kane (Seabrook, Keith), 55. Ladd (Toews, Keith), 55. Panarin (P. Kane)

Tomáš Tatar odohral 15:19 min, 1 asistencia, 1 plusový bod, Tomáš Jurčo (obaja Detroit) odohral 10:19 min, 1 strela, 1 mínusový bod – Richard Pánik (Chicago) odohral 11:36 min, 1 strela, 1 plusový bod

Anaheim – Montreal 3:2 po sam. nájazdoch (0:0, 1:1, 1:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 35. McGinn (H. Lindholm, Manson), 51. Perry (Perron, Fowler), rozhodujúci nájazd Silfverberg – 25. Galchenyuk (Markov, Eller), 41. Galchenyuk (Subban, Jemelin)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexander OvečkinHenrik ZetterbergMartin MarinčinPatrick KaneRichard PánikTomáš JurčoTomáš Tatar