Cehlárik zažil krvavý horor na ľade, na krku má 15 stehov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Cehlarik
Peter Cehlárik si zahrá vo finále Ligy majstrov Foto: facebook.com/petecehlarik

LULEA 9. marca (WebNoviny.sk) – Šťastie v nešťastí mal v utorok večer slovenský hokejový útočník Peter Cehlárik. Mladý Žilinčan v službách tímu Lulea HF sa totiž v záverečnom kole najvyššej švédskej hokejovej súťaže SHL na ľade mužstva Växjö Lakers stal hlavným aktérom krvavej drámy.

V závere druhej tretiny ho totiž do krku zasiahla korčuľa súpera, ktorý padal na ľad po súboji s Lennartom Petrellom. Slovenský hokejista „trielil“ na striedačku, a keď asistent trénera Anders Burström zbadal, čo sa stalo, bez váhania skríkol: „Uterák zatlačiť na krk!“

Peter Cehlárik sa dostal do rúk klubového lekára a ten mu ranu na krku zašil pätnástimi stehmi. „Keď som videl toľko krvi na uteráku, bol som vystrašený. Doktor mi však povedal, že rana nebola hlboká a iba poriadne krvácala. Som rád, že to dopadlo dobre,“ povedal slovenský reprezentačný útočník, ktorého tak len milimetre delili od možnej tragédie. Na prekvapenie všetkých sa 20-ročný krídelník vrátil do stretnutia a ešte si pritom pripísal asistenciu pri presnom zásahu spomenutého Petrella v 53. minúte. Domáci však 30 sekúnd pred treťou sirénou dosiahli víťazný gól. „Po ošetrení som neváhal a zapojil sa do stretnutia. Cítil som sa dobre a chcel som hrať,“ poznamenal.

Aby hokejisti predchádzali takýmto zraneniam, nosia chránič krku. Cehlárik prezradil, že ho mal na sebe aj v utorok, z nejakého dôvodu však nebol dobre nastavený. „Mohlo to dopadnúť omnoho horšie. Teraz budem s touto ochrannou pomôckou ešte viac obozretnejší. Na druhej strane nemôžem byť opatrný až príliš,“ dodal Cehlárik. Správu priniesol švédsky denník Aftonbladet.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter Cehlárik