Nitra začala semifinále víťazne, Zvolen skóroval iba raz

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nitra zvolen
Radoslav Macík z HK Nitra (vpravo), Janis Andersons (v strede) a brankár Samuel Baroš (vľavo) z HKM Zvolen počas 1. zápasu semifinále play-off slovenskej hokejovej Tipsport ligy 2015/2016 medzi HK Nitra – HKM Zvolen. Nitra, 29. marec 2016. Foto: SITA/Martin Havran

NITRA 29. marca (WebNoviny.sk) – Hokejisti HK Nitra vstúpili do semifinálovej série Slovnaft play-off Tipsport ligy 2015/2016 víťazne, keď si v utorkovom prvom zápase poradili doma s hráčmi Zvolena : . Skóre stretnutia otvorili domáci po presnom zásahu Miroslava Pupáka.

Brankár Zvolena Samuel Baroš lovil puk zo svojej siete aj na začiatku druhej časti, keď ho prekonal Henrich Ručkay. Zo strany „bryndziarov“ prišla odpoveď v 33. min po góle kanoniera Radovana Puliša. Nitrania už zápas nepustili z rúk a potvrdili prvé semifinálové víťazstvo zásahmi dvojgólového strelca Miroslava Pupáka a legionára Davida Lalibertého, ktorý v 48. min korigoval stav stretnutia na 4:1 pre „corgoňov“.

Druhý zápas série je na programe v stredu 30. marca opäť v Nitre so začiatkom o 17.00 h.

Vyhrali sme a to je hlavné. Museli sme si najmä uvedomiť, že pokiaľ vedieme, je zbytočné hrať hokej hore-dolu. Šance na skórovanie prídu. Na jednotlivých postoch sme Zvolen pritlačili. Snažili sme sa motivovať hráčov, sú dostatočne skúsení. Dnes to bolo rovnaké pre obidva tímy,“ hodnotil po stretnutí do mikrofónu RTVS kouč domácich Nitranov Antonín Stavjaňa.

Zápas sa nám nepodaril, Nitra bola lepším mužstvom. Domácich hnali dopredu diváci, ale my sme ešte nepovedali posledné slovo. Zajtra to bude možno trochu iný duel. Dnešok si v pokoji zhodnotíme a verím, že v ďalších súbojoch predvedieme oveľa lepší výkon najmä v defenzíve,“ komentoval tréner Zvolena Josef Turek.

HK Nitra – HKM Zvolen 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) – stav série 1:0

Góly: 16. Pupák (Bajtek), 22. H. Ručkay (Kutálek, Beca), 34. Pupák (Bene, P. König), 48. Laliberté (Blackwater, M. Slovák) – 33. R. Puliš (Semorád, Krejči)

Vylúčení: 5:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Lauff – Korba, Rovenský, 3473 divákov

Zostavy:

Nitra: Valent – Ordzovenský, Milam, Mezei, Podhradský, Milo, Baker, Piačka, P. König – Blackwater, M. Slovák, Laliberté – Kutálek, Beca, H. Ručkay – Stloukal, J. Štefanka, Macík – Pupák, Bene, Bajtek

Zvolen: S. Baroš – L. Pokovič, E. Bagin, Andersons, Krejči, Juraško, Habšuda, F. Fekiač, Hataš – R. Puliš, Brabenec, Semorád – J. Jurík, L. Jurík, Obdržálek – Klhůfek, B. Mráz, Brendl – Škvaridlo, V. Fekiač, Martin Ďaloga

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Antonín StavjaňaSamuel Baroš