'Barani' uspeli na domácom ľade, Košice sú blízko vyradenia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Banska bystrica kosice
Roman Tománek (druhý zľava v pozadí) z HC '05 iClinic Banská Bystrica skóruje počas štvrtého zápasu semifinále play-off Tipsport ligy medzi HC '05 iClinic Banská Bystrica - HC Košice. Banská Bystrica, 1. apríl 2016. Foto: SITA/Jakub Julény

BANSKÁ BYSTRICA 1. apríla (WebNoviny.sk) – Hokejisti Banskej Bystrice triumfovali v piatkovom druhom domácom dueli v semifinálovej sérii Slovnaft play-off Tipsport ligy 2015/2016 nad úradujúcim majstrom HC Košice tesne 3:2 a sú iba krôčik od účasti vo finále.

Skóre stretnutia otvoril už v 1. min banskobystrický útočník Tomáš Matoušek. O zvýšenie náskoku domácich o dva góly sa v 13. min postaral Milan Kytnár strelou od modrej čiary. Odpoveď hostí prišla v polovici duelu po presnom zásahu Adama Lapšanského. Skúsený kanonier Banskej Bystrice Roman Tománek strelil v 37. min víťazný gól zápasu, na ktorý o necelé tri minúty odpovedal svojím druhým gólom v stretnutí Adam Lapšanský. Skóre sa už do záverečného hvizdu nezmenilo.

„Barani“ sa ujali vedenia v sérii 3:1 a do Košíc pocestujú so šancou rozhodnúť o svojom postupe do finálových bojov, na ktorý im chýba zvíťaziť už len v jedinom dueli. Piate stretnutie tejto semifinálovej série je na programe v pondelok 4. apríla o 17.00 h v Košiciach.

Som spokojný s výsledkom i predvedenou hrou v niektorých úsekoch stretnutia. Viedli sme 2:0 i 3:1, dovolili sme skúsenému súperovi znížiť kontaktným gólom. V tretej tretine sme to však zvládli a zaslúžene zvíťazili,“ povedal po piatkovom stretnutí pre RTVS tréner Banskej Bystrice Vladimír Országh. Kormidelník košického tímu Rostislav Čada nemal dôvod na radosť. „V prvej tretine sme predviedli slabší výkon. O príčinách nebudem premýšľať, poznám ich. Musíme dobre zregenerovať. Sústredím sa teraz na to, ako mužstvo nabudiť na najbližší piaty zápas, ktorý odohráme v domácom prostredí,“ uviedol český tréner HC Košice.

HC ’05 iClinic Banská Bystrica – HC Košice 3:2 (2:0, 1:2, 0:0) –

stav série: 3:1

Góly: 1. Matoušek (Zigo, V. Čížek), 13. Kytnár (Gillies, Hvila), 37. R. Tománek (Bast) – 31. Lapšanský (Hrnka), 40. Lapšanský (Jankovič, Cebák)

Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák, Kubuš – Tvrdoň, Výleta, 2841 divákov

Zostavy:

Banská Bystrica: Bacashihua – I. Ďatelinka, Šmach, Ivan Majeský, Pujacs, Gründling, V. Čížek, Bezúch, Sandgren – Majdan, Bast, R. Tománek – Hvila, Kytnár, Gillies – Matoušek, Zigo, Lunter – Lucenius, Handzuš, Bortňák

Košice: Melicherčík – Deyl, Dudáš, Jankovič, Cebák, P. Mikuš, Pavúk, Hričina, Matúš Chovan – M. Bartánus, Suja, Bicek – P. Bartoš, Jenčík, Spilar – Tibor Varga, Hrnka, Lapšanský – Boltun, Češík, Milý

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan MajeskýMilan KytnárRostislav ČadaVladimír Országh
Firmy a inštitúcie HC '05 iClinic Banská BystricaHC Košice