Video: Tatar skóroval, Chára asistoval, obaja zvíťazili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tatar
Foto: SITA/AP

DETROIT 2. apríla (WebNoviny.sk) – Gól Tomáša Tatara a asistenciu Zdena Cháru priniesla piatková noc v zámorskej hokejovej NHL zo slovenského pohľadu. Tatar pomohol Detroitu k dôležitému víťazstvu nad Minnesotou (3:2) znamenajúcom bodové dostihnutie Philadelphie na druhej pozícii s voľnou kartou do play-off vo Východnej konferencii. Dvadsaťpäťročný ilavský rodák v 23. min zvýšil náskok domácich na 2:0, keď strelou bez prípravy z ťažkého uhla nachytal brankára hostí Devana Dubnyka, ktorý sa nestihol presunúť k pravej žŕdke a zrazil si puk za svoj chrbát. Slovenský útočník vyťažil zo skvelej prihrávky Gustava Nyquista – zadovkou naslepo spoza bránky.

Bol to 21. gól a 45. bod Tatara v sezóne. Je najproduktívnejším Slovákom v NHL a v piatok v Joe Louis Arene bol druhou hviezdou zápasu. „Vieme to takto zahrať. Bavíme sa o tom, že treba strieľať, keď sa vyskytne priestor medzi brankárom a žŕdkou. Dnes to fungovalo, čo je výborné. Prihrávka na gól bola skvelá,“ povedal Tatar na webe NHL. „Tatar a Nyquist zahrali dnes veľmi dobre. Bola to zábava na ľade,“ skonštatoval útočník Riley Sheahan, autor gólu aj asistencie.

Aj Zdeno Chára sa s Bostonom tešil z dôležitého víťazstva. V St. Louis viedli hostia z Bostonu po dvoch tretinách 5:2, ale nakoniec sa strachovali o jednogólový triumf. O všetkom rozhodol v 57. min Patrice Bergeron tridsiatym gólom v sezóne. Chára asistoval pri otváracom góle Bruins, ktorý v 15. min strelil Loui Eriksson. Slovenský obor v obrane hostí odohral úctyhodných 28:29 min a okrem asistencie si pripísal aj tri zblokované strely.

Chára už má 36 kanadských bodov (9+27) a do štatistík produktivity sa zapísal štvrtýkrát z ostatných piatich zápasov. Hlavnou hviezdou zápasu v St Louis bol český útočník Bostonu David Krejčí, ktorý k dvom gólom pridal aj dve asistencie. „V závere to boli nervy, ale odviedli sme dobrú prácu. Nastupovali sme na ľad s tým, že musíme zvíťaziť a podarilo sa nám to,“ uviedol David Krejčí. Boston má na treťom mieste Atlantickej divízie o bod viac ako Detroit.

Chicago bez chorého Mariána Hossu a oddychujúceho Richarda Pánika zvíťazilo vo Winnipegu 5:4 po predĺžení, keď v 62. min rozhodol obranca Brent Seabrook. Vo víťaznom tíme sa zaskvel najmä štvorbodový Artemij Panarin, ale aj 96-bodový kanonier Patrick Kane, ktorý si pripísal štyridsiaty gól sezóny. Vyrovnal sa tak Jamiemu Bennovi na druhom mieste tabuľky strelcov, na čele je už tradične Rus Alexander Ovečkin zo 45. zásahmi.

Patrick Kane je prvým minimálne 40-gólovým strelcom v tíme Blackhawks od sezóny 1999/2000, keď sa Tony Amonte zaskvel 43 gólmi. V tíme Winnipegu Marko Daňo odohral 17:08 min, dvakrát vystrelil, jednu strelu zblokoval, ale produktívny nebol. „Šialený zápas, a to od začiatku až do konca. Pozitívom je víťazstvo, ale vo viacerých aspektoch hry sa musíme zlepšiť,“ povedal tréner Chicaga Joel Quennevile na webe NHL.

Washington zvíťazil na ľade Colorada 4:2. Pre Capitals to bolo 55. víťazstvo v základnej časti, ich doterajší klubový rekord mal hodnotu 54 triumfov (2009/10). Brankár Washingtonu Braden Holtby má na svojom konte už 47 odchytaných víťazstiev v tomto ročníku, za ligovým rekordom Martina Brodeura zaostáva o jeden úspech. Capitals sú už istými víťazmi základnej časti, odohrajú v nej ešte päť stretnutí.

Sumáre NHL – piatok:
Detroit – Minnesota 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Góly: 12. Larkin (Kronwall, Zetterberg), 23. TATAR (Nyquist, Sheahan), 43. Sheahan (Ericsson) – 37. Brodin (Suter, Parise), 50. Mikael Granlund (Suter, Parise)

Tomáš Tatar (Detroit) odohral 12:13 min, 1 gól, 5 striel, 2 plusové body

St. Louis – Boston 5:6 (1:2, 1:3, 3:1)

Góly: 15. Schwartz (Lehterä, Tarasenko), 26. Stastny (Paajärvi), 44. Bortuzzo (Backes, Steen) 48. Pietrangelo (Steen, Brouwer), 60. Shattenkirk (Backes, Brouwer) – 15. Eriksson (Liles, CHÁRA), 17. Krejčí (Beleskey, Liles), 30. Beleskey (Krejčí), 36. Vatrano (Stempniak, Spooner), 39. Krejčí (Krug, Eriksson), 57. Bergeron (Krug, Krejčí)

Zdeno Chára (Boston) odohral 28:29 min, 1 asistencia, 3 zblokované strely, 2 „hity“

Winnipeg – Chicago 4:5 po predĺžení (1:2, 1:1, 2:1 – 0:1)

Góly: 9. Petan (Armia, Copp), 33. Wheeler (Ehlers, Byfuglien), 46. Byfuglien (Wheeler, Scheifele), 52. Wheeler (Byfuglien, Scheifele) – 15. Panarin (P. Kane, Anisimov), 17. Mashinter (Teräväinen, Gustafsson), 38. P. Kane (Panarin, Gustafsson), 56. Panarin (Krüger, Seabrook), 62. Seabrook (Panarin, Toews)

Marko Daňo (Winnipeg) odohral 17:08 min, 2 strely, 1 zblokovaná strela, 2 „hity“

Colorado – Washington 2:4 (0:0, 1:3, 1:1)

Góly: 40. Iginla (Landeskog, Söderberg), 55. Landeskog (Söderberg, Comeau) – 29. Beagle, 33. Ovečkin (Johansson, Kuznecov), 35. Chimera (M. Richards, Carlson), 60. Oshie (Winnik, Beagle)

Anaheim – Vancouver 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)

Góly: 1. Manson (Silfverberg, Cogliano), 49. Thompson (Wagner) – 5. Horvat (Hansen), 52. Hamhuis (H. Sedin, Hansen), 54. Etem (Biega, Horvat)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alexander OvečkinDavid KrejčíMarko DaňoMikael GranlundPatrice BergeronPatrick KaneTomáš TatarZdeno Chára