Tampa pred play-off utrpela veľkú stratu, prišla o Stamkosa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Steven Stamkos
Steven Stamkos Foto: SITA/AP

TAMPA 3. apríla (WebNoviny.sk) – Šance hokejistov Tampy Bay na zopakovanie vlaňajšej účasti vo finále Stanleyho pohára utrpeli vážnu trhlinu. Ich kapitánovi a lídrovi klubovej produktivity Stevenovi Stamkosovi našli krvnú zrazeninu v blízkosti pravej kľúčnej kosti a nevyhne sa operácii, ktorá ho vyradí z diania v NHL na jeden až tri mesiace.

„Samozrejme, že zo vzniknutej situácie som mimoriadne sklamaný. Chcel som prispieť k play-offovej definitíve a pripraviť sa na rozhodujúcu časť sezóny. Počas liečby však spravím všetko, aby som spoluhráčom pomohol a budem dúfať, že sa k nim čoskoro pripojím,“ citoval server nhl.com zo Stamkosovho vyhlásenia.

Lightning patrí krátko pred koncom základnej časti 4. priečka vo Východnej konferencii, o play-off by ich pripravila už len veľká zhoda okolností, hoci ešte stále nedisponujú matematickou istotou.

Dvadsaťšesťročný stredný útočník Stamkos nazbieral v 77 stretnutiach základnej časti tohto ročníka 64 bodov (36+28). Kanadský vicemajster sveta 2009 odohral v drese s „bleskom“ v kariére už 569 zápasov s bilanciou 312 gólov a 250 asistencií.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Steven Stamkos
Firmy a inštitúcie Tampa Bay Lightning