Chára nepôjde na MS z rodinných dôvodov, Ďaloga pre zranenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zdeno Chára
V roku 2012 získali slovenskí hokejisti na svetovom šampionáte strieborné medaily, kapitán bol Zdeno Chára. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 11. apríla (WebNoviny.sk) – Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára neposilní slovenský reprezentačný výber na tohtoročných majstrovstvách sveta v Rusku. Po tom, čo sa jeho klubový zamestnávateľ Boston Bruins neprebojoval do play-off v zámorskej NHL, zavolal kapitánovi „medveďov“ generálny manažér slovenskej reprezentácie Róbert Švehla.

„Zdenovi a jeho manželke sa nedávno narodili dvojičky, ktoré si vyžadujú veľa starostlivosti. Zdeno sa ospravedlnil, ale Slovensko na MS v Rusku reprezentovať nebude. Jeho prioritou je rodina a my jeho postoj plne chápeme a rešpektujeme,“ citoval oficiálny web SZĽH slová Róberta Švehlu.

Okrem tridsaťdeväťročného trenčianskeho rodáka si na šampionáte nezahrá ani obranca Kazane Marek Ďaloga, ktorého problémy s kolenom pretrvávajú aj naďalej. V prípade vyradenia v prvom kole play-off v NHL je ochotný reprezentovať Tomáš Jurčo, s Tomášom Tatarom sa generálnemu manažérovi zatiaľ nepodarilo spojiť.

Už skôr bolo známe, že k tímu sa ešte pred začiatkom majstrovstiev sveta pridajú Marko Daňo a Martin Marinčin, definitívne áno čaká Švehla od Andreja Sekeru, s ktorým boli predbežne dohodnutí, ale čakali na koniec základnej časti v NHL.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marek ĎalogaMarko DaňoMartin MarinčinRóbert ŠvehlaTomáš JurčoZdeno Chára
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia