Video: V NHL vyhrávali hostia, dvojice play-off sú známe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
NHL
Útočník Washingtonu Capitals Jason Chimera (25) sa snaží prekonať brankára Anaheimu Ducks Frederika Andersena (31) počas nedeľňajšieho zápasu NHL. Washington, 10. apríl 2016. Foto: SITA/AP

NEW YORK 11. apríla (WebNoviny.sk) – Poslednými dvoma stretnutiami sa v nedeľu uzavrela základná časť 99. ročníka Národnej hokejovej ligy. Až vo svojom záverečnom 82. vystúpení sa hokejisti New Yorku Islanders dozvedeli meno súpera v prvom kole play-off Východnej konferencie, v ktorom narazia na Floridu.

‚Ostrovania‘ nechali oddychovať opory

Rozhodla o tom ich domáca prehra 2:5 s Philadelphiou. „Ostrovania“ bez viacerých oddychujúcich opôr na čele s kapitánom Johnon Tavaresom pritom nezačali vôbec zle, v 10. min viedli 2:0, ale do konca stretnutia potom už neskórovali. Ak by zvíťazili, v bojoch o Stanleyho pohár by na úvod vyzvali Pittsburgh.

„Či som mal súpera, ktorého by som uprednostnil? Ani nie. Myslím si, že na tom nezáleží. Nemusíte zdolať v lige každého, ale mali by ste predviesť taký kvalitný hokej, aby ste na to mali šancu. Pred pár rokmi sme s Pittsburghom zohrali vzrušujúcu sériu, zaslúžili sme si vtedy postúpiť, takže by to bolo zaujímavé čeliť im znova. Teraz však pred nami stojí nová výzva. Čaká na nás veľmi kvalitný tím a nijaký ľahký zápas. Musíme byť pripravení,“ povedal podľa nhl.com obranca Matt Martin.

Dvojice vo štvrťfinále play-off:
VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Florida Panthers – New York Islanders (v kádri Jaroslav Halák)

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings (Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo)

Washington Capitals – Philadelphia Flyers

Pittsburgh Penguins – New York Rangers

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Dallas Stars – Minnesota Wild

St. Louis Blues – Chicago Blackhawks (Marián Hossa, Richard Pánik)

Anaheim Ducks – Nashville Predators

Los Angeles Kings (Marián Gáborík) – San Jose Sharks

‚Káčeri‘ zdolali lídra po základnej časti

To v Anaheime ani len neuvažovali, že by na posledný duel základnej časti nenastúpili s oporami. Vyplatilo sa, Ducks zdolali najúspešnejšie mužstvo tabuľkovej fázy Washington na jeho ľade 2:0 a zabezpečili si štvrtý titul v Pacifickej divízii po sebe, tentoraz o bod pred Los Angeles.

V play-off o Stanleyho pohár vyzvú Nashville. „Ide o veľmi dobrý tím. Majú niekoľko skvelých obrancov a vpredu nejakú palebnú silu, takže sa pred nimi musíme mať na pozore. Bude to dobrá séria, už sa jej nevieme dočkať,“ tvrdí kanonier Corey Perry, v nedeľu autor víťazného gólu. Vyraďovacia časť sezóny sa prvými zápasmi začne v stredu 13. apríla.

Sumáre:
New York Islanders – Philadelphia 2:5 (2:2, 0:1, 0:2)

Góly: 6. Kuľomin (De Haan, Pulock), 10. M. Martin (Pulock, De Haan) – 12. Gostisbehere (Voráček, B. Schenn), 20. Medvedev (Read, Cousins), 27. Raffl (Laughton, B. Schenn), 46. Laughton (Raffl), 52. Umberger (Raffl, Medvedev)

Washington – Anaheim 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Góly: 25. Perry (Garbutt), 27. Ritchie (Santorelli, Wagner)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Corey Perry