Video: Hossa strelil 50. gól v play-off NHL, Detroit skončil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hossa
Foto: SITA/AP

NEW YORK 22. apríla (WebNoviny.sk) – Pre slovenských hokejových Tomášov Tatara s Jurčom sa v stredu skončila klubová sezóna 2015/2016. Ich Detroit v piatom stretnutí štvrťfinále play-off Východnej konferencie NHL podľahol Tampe Bay na jej ľade 0:1 a sériu prehral 1:4 na zápasy.

Bodku za vyradením Red Wings namaľoval 1:43 min pred naplnením riadneho hracieho času víťazným zásahom Alex Killorn, bezchybný výkon Lightning v defenzíve podmuroval 34 zákrokmi brankár Ben Bishop. Tatar v rozlúčke s ročníkom strávil na ľade vyše šestnásť minút, Jurčo sa nezmestil do zostavy. Tampa bude v konferenčnom semifinále čeliť víťazovi série medzi Floridou a New Yorkom Islanders (zatiaľ 2:2).

O triumfe Chicaga rozhodol Kane

V hre o obhajobu Stanleyho pohára zostalo Chicago. Blackhawks s nožom na krku zvíťazili v piatom dueli na ľade St. Louis 4:3 po predĺžení a znížili v sérii na 2:3. Kým päťstý gól v základnej časti NHL nebol slovenskému hokejistovi Mariánovi Hossovi dopriaty, jubilejný päťdesiaty v play-off áno.

Video: Víťazný gól Patricka Kanea

Skúsený útočník úspešným únikom z vlastnej tretiny v oslabení otvoril skóre duelu a nakopol „jastrabov“, ktorí v tretej tretine neudržali dvojgólový náskok a muselo sa predlžovať. V 24. min rozhodol o triumfe hostí Patrick Kane, ktorému asistoval Richard Pánik.

Video: Marián Hossa strelil svoj päťdesiaty gól v play-off NHL

Pittsburgh deklasoval ‚jazdcov‘

Pittsburský Jevgenij Malkin v Madison Square Garden demonštroval New Yorku Rangers aj celej NHL, čoho je schopný po vyše mesiaci absencie zavinenej zranením v hornej časti tela.

Penguins v zápase číslo štyri zničili domácich 5:0 a ruský center si v treťom dueli po dlhej pauze štyrmi bodmi vyrovnal kariérne maximum v play-off – na prvých dvoch góloch sa podieľal asistenciou, posledné dva sám strelil. „Je to už oveľa lepšie. Konečne som začal hrať trochu lepšie, s väčšou sebadôverou. Myslím si, že môj útok si dnes nepočínal zle, hoci v každom zápase máme čo zlepšovať,“ tlmočil Malkinove slová server nhl.com.

„Geno sa zranil 11. marca, takže chýbal na ľade dosť dlho. Bez ohľadu na to, aký ste dobrý, chvíľu trvá, kým sa dostanete späť do herného režimu. Geno sa zlepšuje každým zápasom,“ teší trénera Mika Sullivana, ktorý nemal čo vyčítať ani gólmanovi Mattovi Murraymu, keďže vo svojom druhom play-offovom zápase v kariére pochytal všetkých 31 striel. „Tučniaci“ čakajúci na Stanleyho pohár od roku 2009 môžu definitívne prekonať svojho prvého súpera na ceste za trofejou v sobotu na vlastnom ľade, vedú 3:1 na zápasy.

Hokejisti Nashville nevyužili vo štvrtok ani jednu zo šiestich presiloviek proti Anaheimu, ktorý víťazstvom 4:1 na ich ľade vyrovnal stav série na 2:2. Predators skórovali proti Ducks dosiaľ iba jediný raz z devätnástich početných výhod. Veľkú zásluhu na tejto štatistike má dánsky brankár Frederik Andersen, ktorý v zápase číslo štyri kryl 30 striel.

Štvrťfinále play-off NHL – štvrtok

– na štyri víťazstvá

VÝCHODNÁ KONFERENCIA
New York Rangers – Pittsburgh 0:5 (0:3, 0:1, 0:1) – stav série 1:3

Góly: 2. Fehr (Lovejoy, Malkin), 8. Hörnqvist (Crosby, Malkin), 17. Sheary, 24. Malkin (Crosby, Hörnqvist), 44. Malkin (Dumoulin, Bonino)

Tampa Bay – Detroit 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) – konečný výsledok série 4:1, Tampa postúpila do semifinále konferencie

Gól: 59. Killorn (Callahan)

Tomáš Tatar (Detroit) 16:05 min, 1 strela

ZÁPADNÁ KONFERENCIA
St. Louis – Chicago 3:4 po predĺžení (0:0, 1:3, 2:0 – 0:1) – stav série 3:2

Góly: 33. Schwartz (Pietrangelo, Parayko), 47. Fabbri (Pietrangelo), 55. Backes (Pietrangelo, Fabbri) – 32. HOSSA (Hjalmarsson), 36. Anisimov (Panarin, Teräväinen), 40. Panarin (P. Kane, Toews), 84. P. Kane (PÁNIK)

Marián Hossa 25:36 min, 1+0, 7 striel, 3 „hity“, Richard Pánik (obaja Chicago) 21:09 min, 0+1, 3 strely, 6 „hitov“

Nashville – Anaheim 1:4 (0:1, 1:2, 0:1) – stav série 2:2

Góly: 32. Fisher (C. Wilson, Sh. Weber) – 2. Getzlaf (Perron, Bieksa), 38. Thompson (Rakell, Vatanen), 39. J. McGinn (Stewart), 57. Cogliano (Silfverberg)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jevgenij MalkinMarián HossaPatrick KaneRichard PánikTomáš Tatar