Video: Anaheim prehral 7. zápas, Capuana trafil puk do tváre

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jakob Silfverberg
Útočník Anaheimu Ducks Jakob Silfverberg sa snaží prekonať brankára Nashvillu Predators Pekku Rinneho počas siedmeho zápasu 1. kola play-off NHL, v ktorom 'predátori' na ľade súpera vyhrali 2:1. Anaheim, 27. apríl 2016. Foto: SITA/AP

TAMPA 28. apríla (WebNoviny.sk) – Hokejisti New Yorku Islanders prvý raz od roku 1993 prešli sitom prvého kola play-off NHL a štvrťfinálový skalp favorizovanej Floridy im dodal poriadnu guráž. Úspešne totiž naštartovali semifinále Východnej konferencie proti Tampe Bay, keď v stredajšom prvom stretnutí zvíťazili na jej ľade 5:3. Cestu za prvým triumfom v sérii podmurovali troma gólmi v úvodnej dvadsaťminútovke, o dva z nich sa postaral Shane Prince. Thomas Greiss bol počas celého duelu oporou mužstva, pochytal 33 striel.

„Inkasovať dvakrát v rozpätí necelých troch minút v závere prvej tretiny bolo zraňujúce. V tých chvíľach sme boli primäkkí,“ všimol si tréner Lightning Jon Cooper. V prostrednej časti hry kapitán hosťujúceho tímu John Tavares svojím šiestym presným zásahom v play-off zvýšil na rozhodujúcich 4:1 a Andrej Vasilevskij vystriedal v domácej bránke Bena Bishopa.

Tampe sa v poslednej tretine podarilo ešte znížiť na rozdiel jediného gólu, vyrovnať už nie. „Úprimne, mali sme toľko šancí, že v tretej časti sme mohli pokojne aj viesť. Na tom sa v ďalšom priebehu dá stavať,“ pridal Cooper. „Mali sme sa v poslednej tretine pokúsiť hrať o čosi agresívnejšie, ale čelili sme veľmi dobrému tímu a dalo sa očakávať, že bude reagovať na nepriaznivý vývoj,“ skonštatoval Tavares.

Víťazstvo Islanders spečatil 55 s pred koncom strelou do prázdnej bránky Cal Clutterbuck. Videl to už aj kouč Jack Capuano, ktorého 11:31 min pred koncom duelu nešťastne trafil do tváre tečovaný puk. Po zásahu si ju zakrýval uterákom a na lavičku sa vrátil na posledné dve minúty s ranou na nose a opuchom. „Som v pohode, akurát ma trochu bolí hlava. Dobré víťazstvo pre náš tím,“ povedal 49-ročný kouč.

V rozhodujúcom siedmom dueli štvrťfinále Západnej konferencie si hokejisti Nashvillu vybojovali postup do druhého kola na ľade Anaheimu, kde v stredu zvíťazili 2:1 a celkovo 4:3 na zápasy. Predators skórovali dvakrát v prvej tretine a v nasledujúcej sérii budú čeliť San Jose Sharks.

Bol to pre nich prvý zápas číslo sedem v klubovej histórii a sitom prvého kola prešli premiérovo od roku 2012, keď v play-off vyradili Detroit. „Je to veľký krok, veľké víťazstvo pre náš tím a fanúšikov. Keď čelíte takýmto výzvam, buď pôjdete domov, alebo pokračujete v boji o Stanleyho pohár. Bol to veľký večer,“ poznamenal tréner Peter Laviolette na webe nhl.com.

Semifinále play-off NHL – streda

– hrá na štyri víťazstvá

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Tampa Bay – New York Islanders 3:5 (1:3, 0:1, 2:1) – stav série 0:1

Góly: 4. Palát (Drouin, Namestnikov), 48. Kučerov (Carle, Hedman), 58. Filppula (Killorn, Garrison) – 6. Hamonic (Quine, Tavares), 18. Prince (Strome, Nelson), 20. Prince (Strome, Nelson), 29. Tavares (Okposo, Nielsen), 60. Clutterbuck (Cizikas, de Haan)

Štvrťfinále play-off – streda – siedmy zápas

– hralo sa na štyri víťazstvá

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Anaheim – Nashville 1:2 (0:2, 0:0, 1:0) – konečný výsledok série 3:4, Nashville postúpil do konferenčného semifinále

Góly: 42. Kesler (Silfverberg, H. Lindholm) – 7. C. Wilson, 16. Gaustad (Sh. Weber, Arvidsson)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe John Tavares