Video: Oshie v konferenčnom finále NHL zostrelil 'tučniakov'

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Olli Määttä
Útočník Wahingtonu Capitals Justin Williams (14) v súboji s obrancom Pittsburghu Penguins Ollim Määttäm počas prvého zápasu semifinále Východnej konferencie NHL. Washington, 28. apríl 2016. Foto: SITA/AP

WASHINGTON 29. apríla (WebNoviny.sk) – Ani domáci Alexander Ovečkin, ani hosťujúci Sidney Crosby, ale Timothy Leif „T. J.“ Oshie bol hrdinom štvrtkového prvého semifinále play-off Východnej konferencie NHL medzi Washingtonom a Pittsburghom.

Americký útočník sa hetrikom vrátane rozhodujúceho gólu v desiatej minúte predĺženia pričinil o víťazstvo Capitals 4:3 znamenajúce vedenie v sérii 1:0. Jeho posledný zásah odobrili rozhodcovia po štvorminútovom preskúmaní videa.

Dvadsaťdeväťročný pravý krídelník šikovne obkorčuľoval bránku a zasunul puk za presúvajúceho sa gólmana Matta Murrayho, ktorý mu vlastnou hokejkou nechtiac „dopomohol“ dostať sa za čiaru. „Počínal si výborne, zrealizoval to skvele. V predĺžení je každá strela dobrá strela, utvorili sme si v ňom dostatok šancí. Máme prvé víťazstvo a ideme ďalej,“ citoval server nhl.com Ovečkina, ktorý asistoval prvej hviezde večera pri jej druhom zásahu.

Video: T. J. Oshie sa blysol hetrikom

Podľa Elias Sports Bureau je Oshie tretím hráčom v klubovej histórii po Nicklasovi Bäckströmovi (2010) a Dinovi Ciccarellim (1990), ktorý vo vyraďovacej fáze NHL dosiahol v jednom zápase tri góly vrátane presnej trefy v predĺžení.

Druhý diel ostro sledovanej konfrontácie je znova na ľade víťaza základnej časti na programe v sobotu. „Myslím si, že sme odviedli celkom dobrú robotu, vypracovali sme si niekoľko slušných príležitostí. Mali sme síce trochu pomalší rozbeh, ale keď sme sa do toho dostali, hralo sa v rýchlom tempe, hore-dolu, čo je typické pre zápas v tejto fáze ročníka,“ komentoval priebeh prvého duelu pittsburský kapitán Sidney Crosby, ktorý v ňom nebodoval.

Semifinále play-off NHL – štvrtok

– hrá na štyri víťazstvá

VÝCHODNÁ KONFERENCIA
Washington – Pittsburgh 4:3 po predĺžení (1:0, 1:2, 1:1 – 1:0) – stav série 1:0

Góly: 11. Burakovsky (Chimera, Carlson), 33. Oshie, 44. Oshie (Ovečkin), 70. Oshie – 31. Lovejoy (Bonino, Hagelin), 32. Malkin (Kunitz, Letang), 49. Bonino (Hagelin, Kessel)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexander OvečkinSidney Crosby
Firmy a inštitúcie Pittsburgh Penguins