Detroit sa bude obzerať po posilách, možno obetuje Tatara

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tomáš Tatar
Foto: SITA/AP

DETROIT 3. mája (WebNoviny.sk) – Keď sa generálny manažér Ken Holland bude v lete obzerať po posilách pre hokejový Detroit, nie je vylúčené, že „obetuje“ aj Tomáša Tatara. Dvadsaťjeden gólov a štyridsaťpäť kanadských bodov v jeho podaní síce nie je nijaká zahanbujúca vizitka, ale od slovenského útočníka očakávali v sezóne 2015/2016 viac.

„Pochopím, ak by došlo k trejdu. Bolo by pre mňa skutočne náročné zmeniť dres, ale je to súčasť tohto povolania. Možno vás v inom tíme potrebujú viac než v súčasnom,“ rešpektuje zákonitosti hokejového biznisu v NHL 25-ročný ľavý krídelník, ktorý si na seba vlastne uplietol bič v predchádzajúcej sezóne. Dal v nej 29 gólov a nazbieral 56 bodov, ale na túto výbornú bilanciu v tomto ročníku nedokázal nadviazať.

Red Wings do poslednej chvíle bojovali o postup do play-off, v ktorom hneď na úvod stroskotali na Tampe. Tatar mal byť jedným z tých, čo vezmú ťarchu zodpovednosti z pliec zrelých tridsiatnikov Henrika Zetterberga a Pavla Daciuka. „V tomto ročníku to bolo o inom ako v prechádzajúcom. Bol som v inej pozícii,“ pripomenul pre Detroit Free Press Tatar, ktorý končil sezónu až vo štvrtej formácii. „S iným postavením prichádza aj iná zodpovednosť. Vždy som sa snažil odovzdať to najlepšie, dodať tímu energiu a pomôcť mu čo najviac.“

Slovák si v drese s červeným krídlom na prsiach odkrútil 263 zápasov v základnej časti a 17 v play-off. Spoločne so Švédom Gustavom Nyquistom mal byť budúcnosťou klubu, ale všetko napokon môže byť ináč. Plynie mu tretí rok z kontraktu, ktorý podpísal v júli 2014. Po nasledujúcej sezóne sa stane obmedzeným voľným hráčom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tomáš Tatar
Firmy a inštitúcie Detroit Red Wings