Lintner odovzdal ceny najlepším jednotlivcom Tipsport ligy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tipsport liga
Zľava: Hokejisti Lukáš Hvila, Juraj Majdan, Jozef Tibenský, Marián Studenič a Patrik Rybár pri príležitosti odovzdávania cien najlepším hráčom hokejovej Tipsport ligy 2016/17. Bratislava, 4. máj 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 4. mája (WebNoviny.sk) – Vedenie najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport ligy v stredu podvečer udelilo ocenenia najlepším jednotlivcom v jednotlivých kategóriách. Riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Richard Lintner „Zlatú prilbu Tipsport ligy“ z dielne sochárky Miry Podmanickej odovzdal útočníkovi Piešťan Jozefovi Tibenskému, ktorý sa stal autorom najkrajšieho gólu celej sezóny 2015/2016. Dvadsaťdvaročný krídelník 17. januára v domácom súboji 40. kola najvyššej domácej hokejovej súťaže proti Nitre predviedol pekné sólo cez celú hraciu plochu a presným zásahom zmiernil prehru „havranov“ na 2:3.

Víťazstvo pre mňa znamená veľa, lebo toto môže byť moja prvá a zároveň posledná nominácia, ktorá napokon znamená zisk takejto ceny. Gól som si pozrel niekoľkokrát a stále nemôžem uveriť, že sa mi to takto podarilo. Veľké ďakujem patrí všetkým, ktorý za môj gól hlasovali, fanúšikom z Piešťan, mojej rodine a najbližším,“ povedal už po víťazstve v ankete bratislavský rodák Tibenský.

Bez povšimnutia nezostal ani najlepší strelec Tipsport ligy Lukáš Hvila z Banskej Bystrice, ktorý v 66 dueloch za „baranov“ nastrieľal 34 gólov. Najproduktívnejším hráčom súťaže sa stal jeho klubový spoluhráč Juraj Majdan, ktorý k 25 gólom pridal aj 40 asistencií a nazbieral dovedna 65 bodov, o dva viac ako druhý David Laliberté z Nitry. Cenu dostal aj Patrik Rybár z Piešťan, ktorý v uplynulom ročníku odchytal 43 duelov a zaznamenal úspešnosť zásahov 93,35 %, najvyššiu spomedzi všetkých gólmanov. Najlepším nováčikom najvyššej domácej hokejovej súťaže sa stal Marián Studenič, ktorý ročník začal v rodnej Skalici a potom zakotvil v Dukle Trenčín.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marián StudeničPatrik RybárRichard Lintner