Video: 'Blesky' postúpili do konferenčného finále NHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
NHL
Obranca 'ostrovanov' Johnny Boychuk (55) v súboji s útočníkom Tampy Bay Tylerom Johnsonom (9) počas piateho zápase semifinále Východnej konferencie NHL, v ktorom 'blesky' zvíťazili 4:0 a spečatili svoj postup do konferenčného finále. Tampa, 8. máj 2016. Foto: SITA/AP

TAMPA BAY 9. mája (WebNoviny.sk) – Hokejisti Tampy Bay Lightning zvíťazili v nedeľňajšom piatom súboji 2. kola play-off zámorskej NHL nad hráčmi New York Islanders hladko 4:0, celú sériu ovládli 4:1 na zápasy a postúpili do finále Východnej konferencie.

„Blesky“ si v ňom zahrali aj pred rokom, dokonca sa kvalifikovali do záverečnej série o Stanleyho pohár, kde podľahli „čiernym jastrabom“ zo Chicaga. Základ úspechu v domácom prostredí položili Lightning už v prvej tretine, ktorú gólmi Victora Hedmana a Briana Boyla vyhrali 2:0. Neskôr Hedman pridal aj druhý presný zásah v tomto súboji a bodku za duelom aj celou sériou dal gól Kučerova.

Brankár Ben Bishop zneškodnil všetkých 28 striel hostí a pripísal si piate čisté konto v kariére v play-off NHL. Kučerov je s 9 gólmi na čele tabuľky strelcov v play-off. „Je veľmi ťažké uveriť, že je koniec. Veľa sme tomu obetovali a nepodarilo sa nám splniť cieľ, ktorý sme si stanovili,“ povedal podľa NHL.com útočník a zároveň kapitán NY Islanders John Tavares.

Po nedeli je jasné, že z hry o cennú trofej vypadol aj posledný slovenský zástupca, v tíme NY Islanders ním bol brankár Jaroslav Halák. Do play-off NHL vôbec nezasiahol pre zranenie. Po predchádzajúcich troch súťažných ročníkoch vždy získal nejaký Slovák Stanleyho pohára, tentokrát sa zopakuje jar 2012 bez slovenského úspechu. Titul vtedy získalo mužstvo Los Angeles Kings.

Súperom Tampy Bay v konferenčnom finále bude úspešnejší z dvojice Washington – Pittsburgh, Penguins v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 3:2 na zápasy.

Semifinále play-off NHL – nedeľa

– hralo sa na štyri víťazstvá

VÝCHODNÁ KONFERENCIA
Tampa Bay – New York Islanders 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) – konečný výsledok série: 4:1

* Tampa Bay postúpila do konferenčného finále

Góly: 14. Hedman, 19. B. Boyle (Carle, Paquette), 25. Hedman (Drouin, T. Johnson), 45. Kučerov (Killorn)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jaroslav HalákJohn Tavares