Video: Blues opäť s úspechom, aký dosiahli Demitra a spol.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
St. Louis vo finále konferencie
Foto: SITA/AP

DALLAS 12. mája (WebNoviny.sk) – Prvýkrát od roku 2001 sa hokejisti St. Louis prebojovali do finále Západnej konferencie NHL. V stredu skvele zvládli rozhodujúci siedmy semifinálový duel na ľade Dallasu Stars, kde po prvej tretine viedli 3:0, po druhej 5:0 a napokon triumfovali hladko 6:1.

Dallas prehral až tri domáce zápasy

Brankár Brian Elliott pochytal 31 striel a v útoku zabrala hosťom najmä druhá formácia Troy Brouwer, Paul Stastny, Robby Fabbri, keď každý z jej členov dosiahol gól a dve asistencie. Blues triumfovali 4:3 v sérii, v ktorej až trikrát zvíťazili v súperovom American Airlines Center. Aj vo štvrťfinále proti Chicagu rozhodli o svojom postupe v siedmom zápase, čo sa im naposledy stalo ešte v ich premiérovej sezóne NHL v roku 1968.

„Hrali sme náš najlepší hokej práve vtedy, keď sme skutočne potrebovali zabrať. Je za tým veľa tvrdej práce. Uvedomujeme si, že sme jedným zo zostávajúcich štyroch tímov so šancou na Stanleyho pohár. Sme na polceste k nášmu vytúženému cieľu, máme však pred sebou ešte nejakú prácu,“ citoval server nhl.com kapitána Davida Backesa.

„Bluesmani“ narazia na ‚žralokov‘ alebo ‚predátorov‘

Ken Hitchcock priviedol po Dallase a Philadelphii do finále konferencie tretí klub vo svojej trénerskej kariére; práve so Stars získal Stanley Cup v roku 1999. „Prehrať v siedmom zápase je pre nás obrovské sklamanie. Nechýbala nám energia, ale sezóna sa pre nás končí kruto. Aj keď sme súpera pritlačili, premárnili sme mnoho dobrých príležitostí,“ konštatoval sklamaný kouč „hviezd“ Lindy Ruff.

Pred pätnástimi rokmi v konferenčnom finále vyradil tím St. Louis neskorší víťaz Stanleyho pohára Colorado (4:1 na zápasy). Za „bluesmanov“ v tej sezóne nastúpili Slováci Pavol Demitra, Michal Handzuš, Ladislav Nagy, Ľuboš Bartečko, Peter Smrek a Jaroslav Obšut. Na Blues teraz čaká víťaz druhej semifinálovej série medzi San Jose a Nashville, ktorú vo štvrtok na ľade Sharks tak isto rozuzlí až siedmy duel.

Semifinále play-off NHL – streda

– hralo sa na štyri víťazstvá

ZÁPADNÁ KONFERENCIA
Dallas – St. Louis 1:6 (0:3, 0:2, 1:1) – konečný výsledok série 3:4

* St. Louis postúpilo do konferenčného finále

Góly: 46. Eaves (Goligoski, Oduya) – 6. Fabbri (Brouwer, P. Stastny), 19. P. Stastny (Brouwer, Fabbri), 20. Berglund (Lehterä, Backes), 24. Backes (Berglund, Parayko), 36. Brouwer (Fabbri, P. Stastny), 56. Tarasenko (Schwartz, Shattenkirk)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Brian ElliottJaroslav ObšutKen HitchcockLadislav NagyĽuboš BartečkoMichal HandzušPaul StastnyPavol Demitra