Video: Sharks otočili konferenčné finále NHL, shutout Jonesa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Paul Stastny
Útočník St. Louis Blues Paul Stastny v súboji s Brendenom Dillonom (4) zo San Jose Sharks pred brankárom Martinom Jonesom počas tretieho finálového zápasu Západnej konferencie NHL. San Jose, 19. máj 2016. Foto: SITA/AP

SAN JOSE 20. mája (WebNoviny.sk) – Český útočník Tomáš Hertl dvakrát skóroval, kanadský brankár Martin Jones si udržal v druhom zápase po sebe čisté konto a hokejisti San Jose štvrtkovým víťazstvom nad St. Louis 3:0 otočili vývoj finále Západnej konferencie NHL z 0:1 na 2:1.

Martin absolvoval svoj stý play-offový duel

V sobotu znova na ľade ich SAP Center, kde vyhrali už šesť stretnutí v sérii, je na programe štvrtý diel série. Od ich premiérového veľkého finále ich delia dve víťazstvá. „Je to však ešte ďaleká cesta, skutočne. Pozornosť upriamujeme na najbližší zápas. Musíme hrať s rovnakou energiou,“ povedal kapitán kalifornského tímu Joe Pavelski.

Pre 26-ročného Jonesa, ktorý zneškodnil všetkých 22 striel Blues, to bol tretí shutout v kariére v play-off a všetky dosiahol v uplynulých štyroch vystúpeniach. V klubovej histórii Sharks sa vyrovnal Jevgenijovi Nabokovovi v počte čistých kont vo vyraďovacej časti v jednom ročníku, viac ich dosiaľ nenazbieral nikto v bránke „žralokov“. Obranca Paul Martin absolvoval svoj stý play-offový duel.

Prvý dvojgólvý zápas Hertla v play-off

Dvadsaťdvaročný krídelník Hertl odohral svoj prvý dvojgólový zápas v play-off NHL v kariére. Svojím druhým zásahom v 47. min vyhnal z bránky Briana Elliotta, ktorý inkasoval trikrát zo štrnástich striel a prenechal miesto náhradníkovi Jakovi Allenovi.

Hosťom nepomohli k úspechu ani vopred avizované viaceré zmeny v niektorých päťkách, z prevahy v úvode duelu nič nevyťažili. „Potom sme dali nohu dolu z plynu. Potrebujeme ukázať viac toho, čo sme predviedli v prvých desiatich minútach. Ťažko sa víťazí, keď neskórujete. Je na nás, útočníkoch, aby sme našli spôsoby, ako sa presadiť,“ nabáda spoluhráčov Troy Brouwer.

„Na triumf treba štyri víťazstvá, toto nič neznamená. Niektorý z týchto dvoch tímov predsa musel prehrávať 1:2 – a sme to my. Ukázali sme však mnoho dobrých vecí,“ upokojuje tréner Blues Ken Hitchcock, ktorý možno pristúpi k zmene gólmana od začiatku štvrtého duelu. „Popremýšľam o tom, máme dvoch dobrých brankárov.“

Play-off NHL – konferenčné finále – tretí zápas

– hrá sa na štyri víťazstvá

ZÁPADNÁ KONFERENCIA
San Jose – St. Louis 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) – stav série 2:1

Góly: 16. Hertl (Pavelski, J. Thornton), 32. Donskoi (Couture), 47. Hertl (J. Thornton, Pavelski)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Joe PavelskiKen HitchcockTomáš Hertl
Firmy a inštitúcie San Jose SharksSt. Louis Blues